Bursa Hayvanat Bahçesi (Bursa Zoo) | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Mart 2024 - 03:20
SON DAKİKA

Bursa Hayvanat Bahçesi (Bursa Zoo)

reklam
Bursa Hayvanat Bahçesi (Bursa Zoo)
Son Güncelleme :

09 Mart 2018 - 15:27

reklam

’da ilk hayvanat bahçesi 1955 yılında hizmete açılan Kültür Park içerisinde kurulmuştur. Uzun yıllar Kültür Park ziyaretçilerinin en önemli ilgi odaklarından olmuştur.

Yan yana dizilmiş küçük kafeslerde sergilenen hayvanlardan oluşan Kültür Park Hayvanat Bahçesi dünyadaki ve ülkemizdeki değişen hayvanat bahçesi anlayışını karşılayamadığından zamanla için kanayan yara halini almıştır.  Hayvanları koruma haftası nedeniyle, 10.10.1991 tarihinde sevinçle Kültür Park Hayvanat Bahçesi’ni ziyarete gelen bir ilköğretim okulu öğrencileri ne yazık ki hayal kırıklığı ile bahçeden ayrılırlar. Okullarına döndükten sonra okul yönetiminin de yardımlarıyla dönemin Belediye Başkanı’na Kültür Park Hayvanat Bahçesi hakkındaki duygularını ifade eden yazılarını iletirler. Minik yüreklerden hayvanlar için yükselen feryatlar, uzun süredir yönetim ve kamuoyunda rahatsızlık yaratmakta olan hayvanat bahçesi probleminin çözümü için bir kıvılcım olur ve hayvanat bahçesi ıslah çalışmalarına başlanır.

1994 yılında Sayın Erdem Saker’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmeye başlamasıyla ıslah çalışmaları yerini dünya standartlarında bir hayvanat bahçesi kurulması fikrine bırakmıştır. Bu amaçla Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’den (EAZA) de destek istenerek,  Modern ‘’’’ proje çalışmalarına başlanmış ve  projenin onaylanmasının  ardından 10.10.1997 tarihinde  inşaat çalışmaları başlatılmıştır. Bursa’nın Modern Hayvanat Bahçesi 10.11.1998 tarihinde halkın yoğun ilgisiyle Türk köyü, ayı-kurt, yırtıcı kuşlar, su kuşları, lama, yaban eşeği ve deve bölümleri tamamlanarak, kapılarını ziyaretçilerine açmıştır; bunları aslan, leopar, maymun ve Afrika savana bölümleri izlemiştir.

2009 yılında Sayın Recep Altepe  Bursa Büyükşehir  Belediye Başkanı olarak göreve geldiğinde; kuruluş aşamasında Meclis Üyesi olarak destek verdiği, eğitim ve  çevre bilinci oluşturulmasındaki önemine inandığı, ’nin geliştirilmesinde 2. etap olarak adlandırılan ve birkaç sene içinde hediyelik eşya mağazası, Afrika köyü, Afrika kafe 2012 yılında , kanguru ve gülen kuş barınağı 2012 yılında, Amur kaplanı barınağı 2014 tarihlerinde barınaklar tamamlanarak kapılarını ziyaretçilerimize açılmıştır. Güney Amerika hayvanları adası, Fok ve penguen barınağı, gibi pek çok yeni oluşumun aralarında bulunduğu yeniden yapılanma ve kabuk değiştirme sürecini devam etmektedir.

Ücret Tarifesi:

BuKART geçerlidir.

Yetişkin : 5 TL

Öğrenci :2.50 TL

Eğitim ve Öğretim döneminde öğretmenleri nezaretinde gelen grup öğrenciler ücretsizdir.

açılış-kapanış saatleri

Bahar Sezonu: 09:30 – 19:00  (Nisan-Mayıs-Eylül-Ekim)

Yaz Sezonu: 09:30 – 20:15  (Haziran-Temmuz- Ağustos)

Kış Sezonu: (Kasım- Aralık-Ocak- Şubat-Mart)
Hafta İçi: 09:30 – 17:00
Hafta Sonu: 09:30 – 18:00

Gişelerde bilet satışları kapanış saatinden 30 dk. önce sona ermektedir.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam