Bursa-Orhaneli karayolunda son durum… | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Mart 2024 - 02:19
SON DAKİKA

Bursa-Orhaneli karayolunda son durum…

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, önceki gece başlayan şiddetli yağışın ardından yaşanan sel nedeniyle kapanan Bursa-Orhaneli karayolunun bir bölümündeki toprak yığınlarını iş makineleriyle temizledi.

reklam
Bursa-Orhaneli karayolunda son durum…
Son Güncelleme :

27 Mayıs 2018 - 23:59

reklam

(AA) – ’da meydana gelen selin neden olduğu zararlar giderilmeye çalışılırken taş, toprak yığını ve heyelan nedeniyle trafiğe kapanan -Orhaneli karayolu, tek yönlü trafiğe açıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, önceki gece başlayan şiddetli yağışın ardından yaşanan sel nedeniyle kapanan -Orhaneli karayolunun bir bölümündeki toprak yığınlarını iş makineleriyle temizledi.

Çalışmaların ardından yolun Orhaneli’ye gidiş istikameti trafiğe açıldı. Ekipler, sel sularının getirdiği balçıkla sürüklenen araçları da kurtarmak için çalışma yapıyor. Vatandaşlar, balçık altından çıkarılan araçlarını itfaiye yardımıyla çamurdan arındırmaya çabalıyor.

Ekiplerin, yolun istikametini de ulaşıma açmak için çalışmaları sürüyor.

Öte yandan birçok evin zarar gördüğü kırsal Doğancı Mahallesi’ndeki çalışmalar kapsamında Osmangazi Belediyesi ekipleri ile vatandaşlar, sel sularının oluşturduğu balçık ile sürüklenen taş ve odun parçalarını temizliyor. Evlerden çıkarılan malzemeler kamyonlarla taşınıyor.

Mahallede incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede hayatı normalleştirme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Asıl önemli olanın, selle gelen toprakların, çamurların temizlenmesi olduğunu ifade eden Dündar, “Evlerde hasar var. Ev eşyalarında hasar var. Onları da temizliyoruz. Bir evimizde ciddi bir hasar var, yıkılacak. Üst kapıdan giren çamur, toprak doldurmuş. Traktör tamamen kumun altında kalmış. Tehlike arz ediyor. O evin içinde kalan ev eşyaları taşınmaya başlandı. Bu hemşehrimize yaşayabileceği evi hep beraber inşa edeceğiz.” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam