Bursa'da Sel Felaketi Tekrar Yaşandı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Mart 2024 - 11:28
SON DAKİKA

Bursa’da Sel Felaketi Tekrar Yaşandı

Bursa’da akşam saatlerinde aniden bastıran yağmurla birlikte dereler taştı, sokaklar sular altında kaldı. Bursa-Orhaneli karayolunda su ile birlikte gelen heyelan yolu trafiğe kapattı.

reklam
Bursa’da Sel Felaketi Tekrar Yaşandı
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2018 - 16:15

reklam

Bursa’da aniden bastıran yaşanan sağanak yağış, bazı bölgelerde sel felaketine sebep oldu. Osmangazi Belediye Mustafa Dündar, selden en çok etkilenen yerlerden biri olan Hüdavendigar Mahallesi’ndeki vatandaşlara destek olmak için bölgeye gitti. İncelemelerde bulunan Başkan Dündar, vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Uludağ’da yağan şiddetli yağmurun dereleri taşırması sonucu Orhaneli yolunda heyelan meydana gelirken, bazı mahalleler de ise su baskınlarının yaşanmasına neden oldu. Yollarda araçları sürükleyen yağmur suları, ev ve iş yerlerine zarar vererek maddi hasara sebep oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sel felaketinin hemen ardın su baskınının yaşandığı Hüdavendigar Mahallesi’ne gitti. Bölgede incelemeler yapan Başkan Dündar, vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Dündar, sel felaketinin yaraların sarılması adına ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Vatandaşlara yardım eli uzatan Başkan Dündar, “Yağan aşırı yağış, kentimizin maalesef bazı bölgelerde vatandaşlarımızı mağdur etti. Bu felakette tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Belediye ekiplerimiz ve iş makinelerimiz sel felaketi yaşanan yerlere müdahale ederek, yardımda bulunmaya çalışıyor. Diğer kurumlarla birlikte ortak çalışma sonucunda el birliğiyle felaketin yaralarını saracağız. Vatandaşlarımız bilsin ki bütün imkanlarımızla onların yanındayız. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Sel felaketinin yaralarını sarmak adına gece saatleri boyunca bölgede çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, sahur vaktinde vatandaşlara yemek dağıttı.

Bursa‘da akşam saatlerinde aniden bastıran yağmurla birlikte dereler taştı, sokaklar sular altında kaldı. Bursa-Orhaneli karayolunda su ile birlikte gelen heyelan yolu trafiğe kapattı. Dikkaldırım Mahallesi ve Orhaneli yolunda sürüklenen araçlar anbean görüntülendi. Vatandaşların cep telefonuna yansıyan görüntülerde sürücülerin panik anları dikkat çekti.

Bursa – Orhaneli yolunda bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerde sel sularının sürükleyerek uçurumun kenarına kadar getirdiği lüks otomobile canını hiçe sayarak binen sürücü aracı çalıştırıp sel bölgesinden uzaklaştırmaya çalıştı. O sırada başka bir otomobilin içerisinde olan eşi ve çocukları kendisi için salavat getirip Allah’tan yardım diledi. O sırada kayıtta olan cep telefonu kamerası dehşet anını ve yaşananları saniye saniye kaydetti. Diğer sürücülerinde ikazının ardından otomobilden inen sürücü heyelan bölgesinden uzaklaştırıldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam