Bursa'da Uluslararası Leylek Festivali 2018 | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Mart 2024 - 06:35
SON DAKİKA

Bursa’da Uluslararası Leylek Festivali 2018

Avrupa Leylek Köyleri Birliği’ne üye olarak, Türkiye’nin bu alanda uluslararası arenadaki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Karacabey’de, 14’üncü ‘Uluslararası Leylek Festivali ’ne ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı yaşanırken, Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamayla, cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek olan etkinliklere, tüm Bursalıların davetli olduğunu duyurdu.

reklam
Bursa’da Uluslararası Leylek Festivali 2018
Son Güncelleme :

26 Haziran 2018 - 9:13

reklam

Karacabey Belediyesi’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlemeye hazırlandığı ve hem Türkiye hem de dünya genelinde büyük ses getirmesi beklenen ‘ Uluslararası ’, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Karacabey’e bağlı Eskikarağaç Mahallesi’nde başlıyor.

Avrupa Leylek Köyleri Birliği’ne üye olarak, Türkiye’nin bu alanda uluslararası arenadaki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Karacabey’de, 14’üncü ‘Uluslararası ’ne ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı yaşanırken, Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamayla, cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek olan etkinliklere, tüm Bursalıların davetli olduğunu duyurdu.

Karacabey’in geniş coğrafyasında, birbirinden eşsiz doğal güzellikleri barındırdığını ve bu güzelliklerin, dünya ölçeğinde ses getirecek potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; Karacabey’in, yarış atları, ayı barınağı, kangal çiftlikleri, , Uluabat Kuş Cenneti, Longoz ormanlarındaki bitki ve hayvan türleri gibi değerleri ile “Hayvan Dostu Kent Karacabey” unvanını, geçmişten bu yana gururla taşıdığını ifade etti.

Festivalde Yok Yok…

Cumartesi günü saat 20.00’de protokol açılış töreni ile konuşmaların gerçekleştirileceği festival kapsamında; halk oyunları gösterileri, çocuklar için çeşitli yarışmalar, palyaçolar, yüz boyama etkinlikleri, şişme balon üzerindeki etkinlikler, sinemalar, 3D film gösterileri, 12 boyutlu filmlerle heyecan fırtınası, fener alayı ve konserler ile ziyaretçiler için gölde tekne turları, Leylek Koşusu ve Eda – Metin Özülkü konseri yer alıyor.

Eskikaraağaçlılar misafirlerini yöresel lezzetlerle buluşturacak

Festival ve konukları karşılama heyecanının şimdiden yaşandığı Eskikaraağaç Mahallesi’nin sakinleri de hazırladıkları ev yapımı organik tarhana, fırın ekmeği, salça, turşu, reçel, meyve ve benzeri ürünlerinin yanı sıra; sunacakları sımsıcak gözleme, börek ve çiğ börek gibi eşsiz lezzetlerle birlikte, tüm misafirlerini mahallelerinde ağırlamaktan gurur duyacaklarını söyledi.

Festival alanına ücretsiz otobüs seferleri

Öte yandan belediyeden yapılan açıklamada, cumartesi ve pazar günleri Karacabey Cumhuriyet Alanı’ndan, Eskikarağaç Mahallesi’ndeki festival alanına ücretsiz otobüs seferlerinin düzenleneceği bilgisine yer verildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam

BENZER HABERLER

reklam