Bursa'daki sel felaketinin boyutu böyle görüntülendi | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 01:30
SON DAKİKA

Bursa’daki sel felaketinin boyutu böyle görüntülendi

Kırsal Doğancı ile Misi mahalleleri arasındaki bölgede şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı Bursa-Orhaneli karayolunda ekipler aralıksız çalışıyor.

reklam
Bursa’daki sel felaketinin boyutu böyle görüntülendi
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2018 - 23:39

reklam

(AA) – Sel ile selin sürüklediği taş ve toprak yığınları nedeniyle trafiğe kapanan -Orhaneli karayolunda ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Kırsal Doğancı ile Misi mahalleleri arasındaki bölgede şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı -Orhaneli karayolunda ekipler aralıksız çalışıyor.

Bölgedeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kapanan yolları iş makineleriyle toprak yığınlarından temizleyerek kademeli olarak yolu trafiğe açıyor.

Vatandaşların mahsur kaldığı kırsal Doğancı Mahallesi’ne ulaşıldı. Mahallenin girişine kadar olan kısım iş makineleriyle temizlenerek araçların gidiş yolu açıldı.

Türk Kızılayı ve arama kurtarma ekipleri de toprak yığınlarının büyük bölümünü örttüğü otomobillerde mahsur kalanlar olabileceği ihtimalini değerlendirerek çalışma yürütüyor.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen kumanyalar, NAK Arama Kurtarma ekipleri tarafından ATV tipi araçlarla dağıtıldı.

Büyükşehir de destek veriyor

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), fen işleri, yol bakım ve itfaiye ekipleri, aşırı yağış nedeniyle Orhaneli Yolu’nda yaşanan toprak kayması ve Hüdavendigar Mahallesi’ndeki su baskınlarının ardından başlatılan çalışmalara tüm ekipmanlarıyla destek veriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyeye bağlı ekipler ilk dakikalardan itibaren heyelan ve su baskını yaşanan bölgelere müdahale etti.

Orhaneli Yolu’nda üç noktadaki toprak kayması sebebiyle kapanan yol, fen işleri personelinin iki greyder, bir dozer, iki ekskavatör, dört kamyon ve iki GSP ile çalışmasıyla açıldı. Böylelikle trafik akışı kısa sürede tek şeritten sağlandı.

BUSKİ’ye bağlı ekipler de aşırı yağış sonrası olay yerlerine müdahalede bulundu. BUSKİ’nin 50 iş makinesi ve 70 personeli, Dikkaldırım Karaağaç mevkisinde sel sularından etkilenen Bent Caddesi, Hikaye, Hicran, Haymana, Halat ve Uludağ sokakları ile 13. ve 14. sokaklarda çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ise mahallelerdeki su baskınlarına ve karayolundaki toprak kaymasına müdahalede 7 ekibiyle görev aldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam