Karacabey Longozu Kızıl Renge Büründü | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Mart 2024 - 11:00
SON DAKİKA

Karacabey Longozu Kızıl Renge Büründü

Türkiye’nin sayılı longozlarından olan Bursa Karacabey Longozu’nu kaplayan azola bitkisi suyun yüzeyini kırmızıya boyadı. Longozu gezmeye gelenler bu ilginç görüntüyle karşılaşırken, longozda ilk kez bu boyutta kırmızı tabaka ortaya çıkması dikkat çekti. 

reklam
Karacabey Longozu Kızıl Renge Büründü
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2018 - 17:53

reklam

Türkiye’nin sayılı longozlarından olan Bursa ‘nu kaplayan azola bitkisi suyun yüzeyini kırmızıya boyadı. Longozu gezmeye gelenler bu ilginç görüntüyle karşılaşırken, longozda ilk kez bu boyutta kırmızı tabaka ortaya çıkması dikkat çekti.

Doğaseverler, uzmanları araştırmaya, milli parkları da göreve davet etti. ‘nda suyun yüzeyi kırmızı renge büründü. Longozu gezenler bu anları görüntüledi. Bu yıl ilk kez bu boyutta rastlanan bu durumun longozu besleyen Kocaçay deltasında yapılan çeltik üretimindeki azola bitkisinden kaynaklandığı öne sürülüyor.

Kırmızı görüntü görsel güzellik ortaya çıkarsa da bu durumun perde arkasındaki sebeplerinin tespiti, önümüzdeki süreçte muhtemel yaşanacak bir olumsuzluğun da önüne geçilmesini sağlayacak.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam