Parfüm Ten'e mi Sıkılır? Elbisye mi? | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 01:17
SON DAKİKA

Parfüm Ten’e mi Sıkılır? Elbisye mi?

İsviçreli bilim adamları ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlham Sabuncu, açık havaya çıkarken cilde parfüm sıkmanın, ciltte kalıcı lekelere yol açabileceği uyarısında bulundu.

reklam
Parfüm Ten’e mi Sıkılır? Elbisye mi?
Son Güncelleme :

22 Nisan 2018 - 12:38

reklam

İsviçreli bilim adamları ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlham Sabuncu, açık havaya çıkarken cilde sıkmanın, ciltte kalıcı lekelere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Sabuncu, parfümün doğrudan tene sıkılmaması gerektiğini ve içeriğindeki maddelerin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. sıkılan cildin, güneşe maruz kalmaması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Sabuncu, şöyle devam etti:

“Parfümü güneş ışığı görmeyen, kulak arkası ile el bileklerinize veya giysilerinize sıkın. Yüz ve boyun bölgesi, güneşe maruz kalan alanlar olduğu için açık havaya çıkılacağı zaman asla bu bölgelere sıkmayın. , doğru kullanılmadığı zaman ciltte deri döküntüsü, kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara, bazı parfümler ise uzun zaman diliminde kahverengi lekelere neden olabilir. yüze doğru sıkıldığı zaman solunması halinde ise hassas kişilerde astım krizi, solunum bozuklukları ve öksürüğe, gözlerde alerjiye zemin hazırlanmış olur. Özellikle astım, migren veya alerjisi olanlar, parfümden uzak durmalı.”

TAKLİT PARFÜMLERDE ‘KANSER’ TEHLİKESİ

Prof. Dr. Sabuncu, orijinal olmayan taklit parfümlerin kullanılmasının, olumsuz sonuçlara yol açabileceğini anlattı. Orijinal parfümlerin piyasaya sürülmeden önce birçok testten geçirildiği ancak taklit parfümler için bunun geçerli olmadığı bilgisini veren Prof. Dr. Sabuncu, şunları kaydetti:

“Taklit parfümlere eklenen bazı maddeler, ciltte kalıcı hasarlara neden olabilir. En çok kullanılan kimyasallardan biri parabendir. Bu madde, parfümün kokusunun kalıcılığını sağlamaktadır. Bazı Avrupa ülkelerinde, parfümlerde paraben kullanılması yasaklanmıştır. Paraben, ciltte tahriş ve egzamaya neden olduğu gibi kanserojen etkisi bulunduğu da tartışılmaktadır. Bu yüzden taklit parfüme itibar edilmemeli, kullanılması halinde ise kesinlikle cilde değil, giysilere sıkılmalıdır.”

Prof. Dr. Sabuncu, parfümlerin son kullanma tarihlerine bakılması, eskiyen parfümlerin kesinlikle kullanılmaması, terli ve kirli vücuda parfüm sıkılmaması uyarılarında bulunarak, “temiz vücut, az parfüm” ilkesinin benimsenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam