Türk Lirasının Dolar Karşısındaki Kaybı Rekor Düzeyi Geçti | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Mart 2024 - 09:58
SON DAKİKA

Türk Lirasının Dolar Karşısındaki Kaybı Rekor Düzeyi Geçti

Türk Lirası, dolar ve euro karşısında hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar haftalardır hızlı yükselişini sürdürüyor. Gün içinde birden fazla rekor görüyor. Dolar/TL 4.92’yi aştı. 

reklam
Türk Lirasının Dolar Karşısındaki Kaybı Rekor Düzeyi Geçti
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2018 - 11:32

reklam

Türk Lirası, dolar ve euro karşısında hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar haftalardır hızlı yükselişini sürdürüyor. Gün içinde birden fazla rekor görüyor. Dolar/TL 4.92‘yi aştı.

Dolardaki yükseliş devam ederken euro da rekorunu tazeledi. Bankacılar TCMB’den ve ekonomi yönetiminden son dönemde kaybolan güveni yeniden tesis edecek bir adım veya adımlar beklediklerini belirtiyor.

Birçok bankacı TCMB’nin 7 Haziran’daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında “hatırı sayılır” bir faiz artışı yapacağına kesin gözüyle bakarken, bazı bankacılar TCMB’nin bu tarihi de beklemeden bir adım atmak durumunda kalabileceğini belirtiyor. TCMB’den 7 Haziran’dan önce faiz artışı beklentisi TL’nin değer kaybettiği her geçen gün kuvvetleniyor.

GCM Menkul Araştırma Uzmanı Enver Erkan, “Kur 4.80’in üzerini Asya seansında gördü, likiditenin kuruduğu, spreadların açıldığı bir ortamda. Bu seviyeler biraz dengelenebilir belki ama yine de baskı devam ediyor, genel durum TL’de değer kaybı üzerine” dedi ve şöyle devam etti:

“TL’deki düşüş artık dünya piyasalarının da gündeminde ve Türkiye riskinin diğer EM’lere bulaşma riskinin arttığına dair yorumlar da yapılıyor. Fitch ve S&P’den de Türkiye’nin para politikasına ilişkin olumsuzluklar ve finansal istikrara dair risklerin artmasıyla olumsuz açıklamalar var. Kredi notu için de risk oluşturan bir etmen ve bunların uyarılarını yapmış oldular. TCMB’nin kayda değer bir adım atma gerekliliği artıyor.”

Fitch Açıklama Yaptı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının Haziran ayında yapılacak seçimlerden sonra keyfi politika yapımı ve politika öngörülebilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını gündeme getirdiğini belirtti.

Fitch ayrıca bu durumun daha zorlu küresel finansman koşullarının Türkiye’nin dış finansman ihtiyacının yarattığı kırılganlığı test edeceği bir zamanda gelmesinin muhtemel olduğunu da dile getirdi. Açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın faiz söylemlerine de yer verildi.

S&P ise piyasadaki baskının azalmaması halinde Türkiye’nin durağan görünümünün tekrar gözden geçirilebileceğini açıkladı.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        YORUM YAP

        YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
        reklam

        DÖVİZ KURU

        BIST100
        DOLAR
        EURO
        BITCOIN
        ÇEYREK ALTIN
        GRAM ALTIN
        reklam