Uludağ 'da 'Endemik Park' kurulacak | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Mart 2024 - 06:31
SON DAKİKA

Uludağ ’da ‘Endemik Park’ kurulacak

Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Uludağ’da endemik bitki türlerinin korunup yaşatılması ve dünyaya tanıtılması hedefiyle hayata geçirilecek Endemik Park’ın uygulama çalışmalarına başlanacak.

reklam
Uludağ ’da ‘Endemik Park’ kurulacak
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2018 - 9:26

reklam

BURSA (AA) – Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olmasının yanı sıra çok sayıda endemik bitkiye ev sahipliği yapan ’da, “Endemik Park” kurulacak.

Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ’da endemik bitki türlerinin korunup yaşatılması ve dünyaya tanıtılması hedefiyle hayata geçirilecek Endemik Park’ın uygulama çalışmalarına başlanacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Endemik Park’ın projesini “ Bitki Tanıtım Merkezi” adı altında Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Milli Parklar Müdürlüğü ile birlikte yürüttüklerini belirtti.

4 noktada uygulanacak

Projenin Uludağ’da Kirazlıyayla, Gölcük, Sarıalan ve Çobankaya olmak üzere dört farklı noktada uygulanacağını aktaran Dündar, “Bu bölgelerde, çeşitli bitki ve canlı türlerinin belirlenmiş olduğu tanıtım alanları yer alacak.” ifadesini kullandı.

Dündar parkın kurulacağı bölgelerle ilgili yer tespitlerinin tamamlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Parkta doğa sporları meraklıları için yürüyüş etapları olacak. Uludağ’da bulunan 1320 bitki türünün 171’i Türkiye, 33’ünün de Uludağ endemiği olduğu tespit edildi. Uludağ’da yetişen bu endemik bitki türlerini içinde barındıran bir Endemik Park kuruyoruz. Hem buradaki bitki örtüsünü koruyacak hem de bu endemik bitki türlerinin korunup yaşatılmasını sağlayacak önemli bir proje. Bu park, Uludağ’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Bitki türleriyle ilgilenenlerin gelip araştırma yapabileceği bir merkez oluşturuyoruz.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam