4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali şehre renk kattı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 10:54
SON DAKİKA

4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali şehre renk kattı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, 4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali 24-28 Nisan tarihleri arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda düzenlendi. Bu yıl 6 misafir ülkenden katılan ustalar, festivale ayrı bir renk kattı.

reklam
4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali şehre renk kattı
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2019 - 20:48

reklam

Tarihi İpek Yolu’nun son durağı olan Bursa, Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek oluşturduğu geleneksel el sanatlarına sahip çıkıyor. Balkanlardan Kafkaslara, Edirne’den Kars’a kadar Türk tarihinin yetiştirdiği geleneksel el sanatı ustalarını desteklemek, gelişmelerine yardımcı olmak ve sanatlarını yaşatmak amacıyla Bursa Kent Konseyi tarafından 24-28 Nisan tarihleri arasında organize edilen 4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali‘ne Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla 48 şehirden 88 sanat dalında 124 el sanatları ustası festivalde yer aldı. Bu yıl ilk kez Köstence, Bükreş (Romanya), Şumnu, Filibe (Bulgaristan), Prizren (Kosova), İşkodra (Arnavutluk) Gümülcine (Batı Trakya) ve Şeki (Azerbaycan) şehirlerinden gelen ustalar ise hem eserlerini sergiledi hem de Türkiye’nin değişik illerinden gelen ustalar ile kaynaşarak tecrübelerinden faydalandı. Ahşap Oyuncak Yapımı, Bakır Tel İşleme, Baston Yapımı, Boynuz İşçiliği, Demircilik, Geleneksel Karadeniz Çorabı, Geleneksel Türk Okçuluğu, Kat-I Sanatı, Kırkyama, Tel Kırma, Tezhip, Yemenicilik ve Yorgan Yapımı gibi 88 farklı sanat dalının yer aldığı 4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’nin Mehter Takımı’nın marşları ve Kılıç Kalkan gösterileriyle renklenen açılış töreninde, Bursa’dan 15 sanatçıya, ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı El Sanatları Sanatçı Belgesi’ verildi.

Binlerce öğrenci ziyaret etti
Geleneksel sanatları gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen festival kapsamında Geleneksel Su Kabağı Tasarım Yarışması ve Ödül Töreni düzenlendi. Seminerler kısmında ise Okçular Vakfı’ndan Barış Can’ın konuşmacı olduğu ‘Türk Okçuluğu ve Tarihi Kültürel Arka Planı’, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Serkan Emir Erkmen’in konuşmacı olduğu ‘UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesi: Türkiye Deneyimi’ ve Keçe Sanatçısı Mükerrem Turhan’ın konuşmacı olduğu ‘Dünden Bugüne Keçe’ konulu programlar gerçekleştirildi. Hayali Hacivat – Karagöz ve kukla gösterilerini ise Bursa’nın değişik okullarından gelen binlerce öğrenci izledi. Stantları da gezerek sanatçıların yapmış oldukları canlı performansları da yakından takip etme şansı yakalayan çocuklar ve gençler workshoplara da katıldı.

Protokolde yoğun ilgi gösterdi
Milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri 4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’ni ziyaret ederek Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak ve Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç’tan stantlar ve sanat dalları hakkında bilgi aldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam