Adı şehir kendisi çok uzakta | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 09:36
SON DAKİKA

Adı şehir kendisi çok uzakta

Türk Tabipler Birliği, 16 Temmuz’da açılan hastanenin şehir merkezine 20 kilometre uzakta olduğunu ve şehir içindeki tüm hastanelerin kapatıldığını açıkladı.

reklam
Adı şehir kendisi çok uzakta
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2019 - 12:15

reklam

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 16 Temmuz’da açılan Bursa Şehir Hastanesi’nin şehir dışına yapıldığını belirtilerek şehir merkezindeki hastanelerin kapatılmasına tepki gösterdi. Yatırım maliyeti 399.5 milyon dolar olan hastane için 25 yılda ne kadar ödeme yapılacağı sorulurken sağlık çalışanlarının da fazla iş yükü ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.
TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, dün TTB Genel Merkezi’nde, 16 Temmuz’da açılan Bursa Şehir Hastenesi’ne ilişkin açıklama yaptı. İstanbul-İzmir otoyolu üzerinde Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy Mahallesi sınırları içerisinde açılan Bursa Şehir Hastanesi’nin Bursa’nın merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bursa Şehir Hastanesi’nin çevresinde kente ilişkin herhangi bir yerleşim alanı ve mekan söz konusu değildir” dedi.

HASTANELER KAPATILDI
Şehir merkezindeki Bursa Devlet Hastanesi, Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi’nin kapatıldığını, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin hizmet sunamaz hale getirildiğini belirten Yılmaz, 399.5 milyon dolarlık yatırım maliyeti olduğu açıklanan, 155 yataklı hastanenin, şartname ve ihalelerinin gizli tutulduğunu bildirdi. “25 yıl boyunca Bursa Şehir Hastanesine ne kadar ödeme yapılacağını bilen var mı? Bu bilgiler neden gizli tutuluyor” diye soran Yılmaz, aynı zamanda hastanenin kendi kadrosunu oluşturamadığını ve sağlık çalışanlarının fazla iş yükü ile karşı karşıya bırakıldığını belirtti. Yılmaz, sağlık teknisyenlerinin de istihdam edilecek yerlerinin ve yapacakları işlerinin belirsizliğini koruduğu bilgisini verdi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam