AK Parti Kadın Kolları'ndan şiddete 'turuncu çizgi' | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 11:03
SON DAKİKA

AK Parti Kadın Kolları’ndan şiddete ‘turuncu çizgi’

AK Parti Bursa Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü dolayısı ile Şehreküstü Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

reklam
AK Parti Kadın Kolları’ndan şiddete ‘turuncu çizgi’
Son Güncelleme :

25 Kasım 2019 - 14:10

reklam

Açıklama metnini okuyan AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu etkinlikte her daim ortaya koydukları samimiyet ve sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini vurguladı.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın çabaları ve katkıları ile kadınların yaşadığı sorunların çözümüne yönelik çok sayıda yasal düzenlemenin yapıldığını vurgulayan Kapıcıoğlu, ,Bugüne kadar kadınların yaşadığı sorunlarla ilgili yapılmış yasal düzenlemelerle kadınlarımızın ekonomi, siyaset, bilim ve eğitimde güçlendirilmesine önemli katkılar sağlanmıştır.
Hal böyle iken her “kadın” konusu gündeme geldiğinde veya acı bir hadise yaşandığında devletimizle dayanışma yerine bir takım çevrelerin, bu meseleyi istismar etmeleri, kendi çirkin siyasetlerine malzeme yapmaları da bir başka hakikattir” ifadelerini kullandı.

Kadına yönelik şiddetin son bulması için gerçek bir dayanışma çağrısında bulunduklarını dile getiren Kapıcıoğlu; “Laf ola beri gele türden açıklamalardan bıktık. Bir annenin, bir genç kızın ya da sadece bir insan olarak, yaşama savaşı veren mazlum bir kadının, köşesinde Allah’a yakarırken, bir başkasından yardım dahi alamadan can vermesi hiçbir siyasete malzeme yapılamaz” dedi.

“Biz AK Parti’li kadınlar olarak önce insanız sonra kadınız” diyen Kapıcıoğlu, “Dünyadaki hiçbir kazanım, güç veya makam bir kadının yaşam hakkından daha değerli olamaz.
Bugün gerçekten bir dayanışma günü ise, başta HDP Diyarbakır İl başkanlığı önünde yavrularına kavuşma acısıyla gözyaşı döken analarımızın haykırışlarına kulak verilmelidir.
Her türlü terör örgütü lanetlenerek, annelerimizin taleplerinin karşılanması için dürüstçe somut adımların atılmalıdır.
Gerçekten dayanışma günü ise, sokakta yürüyen tüm kadınların kılık ve kıyafetine bakılmaksızın, yaşam tercihini veya inancını öne çıkarmadan, tüm siyasi partiler tutarlı ve ortak tavır içinde olmalıdır” dedi.

Konuşmasında şiddetin dini, inancı, kültürü ve medeniyetinin olamayacağının altını çizen Kapıcıoğlu, “Katliam her yerde katliamdır, kimse savunamaz ve sonuna kadar da katiller ile mücadele şarttır. “Zalimin zulmü varsa, mazlumun da Allah’ı vardır.” Sözüne uygun olarak biz AKKADINLAR, yeryüzünde Allah’ın verdiği canları korumak için her türlü mücadelede yer alacağımızı yineliyoruz, samimi olan her dayanışma çabasına da VARIZ diyoruz.

Devlet olarak da, parti olarak da bizler ne kadar sorumluluklarımızın bilincinde olsak da; biliyoruz ki bu ahlaksız, acımasız ve aşağıların aşağısı konumdaki canavarların, zalimlerin ve katillerin bitmez tükenmez saplantıları, bozuk ruh ve karakterleri ve daha pek çok sapkın düşünceleri dünyada yayılarak artmaktadır.
Bu acı hadisler karşısında ülkelerin, şehirlerin, mahallelerin veya apartmanların içine münferit olarak yayılmış, adeta birer virüs gibi sızmış bu hastalıklı hücreleri teker teker ayıklayıp bertaraf etmek için tüm tarafları dayanışmaya davet ediyoruz.

AK Kadınlar, olarak bizler ilk günkü hassasiyetimiz ve titizlikle, bu konuda tavizsiz duruşumuzu göstermeye devam edeceğiz.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, her türlü şiddete karşı TURUNCU ÇİZGİMİZİ çekiyoruz” sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam