AK Parti'li Atilla Ödünç: Üniversite er geç Kestel'e | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

18 Nisan 2024 - 09:54
SON DAKİKA

AK Parti’li Atilla Ödünç: Üniversite er geç Kestel’e

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, enBursa.com’u ziyaret etti. Ödünç, Kestel’de kamulaştırma çalışmalarına başlanan Teknik Üniversite arazisinin akıbetinden kentsel dönüşüm konularına kadar bir dizi önemli açıklamalarda bulundu.

reklam
AK Parti’li Atilla Ödünç: Üniversite er geç Kestel’e
Son Güncelleme :

29 Kasım 2019 - 22:10

reklam

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, enBursa.com’u ziyaretinde kent gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Ödünç, Kestel’de Bursa Teknik Üniversitesi kampus alanı olarak kamulaştırma çalışmaları yapılan arazinin akıbeti hakkında şu bilgileri verdi:

KESTEL’DE ÜNİVERSİTE ARAZİSİ

“Bursa Teknik Üniversitesi, kurulduğu günden itibaren çalışamalarına devam ediyor. Bundan yana olumsuz bir durum yok. Tabii ilk etapta Üniversite kampüsü olarak Kestel tarafındaki arazi uygun görüldü ve kamulaştırma çalışmalarına başlandı. Vatandaşların da kamulaştırma bedelleri ödenmeye başlandı. Ancak daha sonra Bursa’daki özel üniversitenin kapatılmasıyla birlikte oradaki kampus BTÜ’ye verildi ve teknik üniversite oradaki kampüsü ciddi anlamda kullanmakta.”

‘EN AZINDAN REZERV ALAN’

“Bizim şehrin doğu noktasında Bursa Teknik Üniversitesi’nin kampüsünün yapılması noktasında bir sözümüz vardı. Başlanmış bir iştir bu. Şehrimizde şu an 2 üniversite var. Yarın üçüncüsü, dördüncüsü de olabilir, bununla ilgili beklentimiz var. Biz Kestel bölgesindeki kampus alanının en azından bir rezerv alan olarak kalmasını düşünüyoruz. İleriki dönemde kamulaştırma çalışmalarının devam etmesi ile BTÜ’nün ikinci bir kampüsü veya ana kampüsü olarak da hizmet edebileceği gibi şehrimize kurulması planlanan üçüncü veya dördüncü bir üniversitenin alanı olarak kullanımına uygun bir alan. Tabii ki öncelikle temennimiz olan BTÜ’nün kampus alanı olarak kullanılması. Biz kentin doğu bölgesi için avantaj olabilecek bu alanı kaybetmek istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da burada şu ana kadar gelinen aşamayı ve ne gibi ihtiyaçlar olduğunu biz bir dosya halinde sunduk. Önümüzdeki günler içerisinde bunu sözlü olarak da ifade edeceğiz. Bir miktar bütçe ayrılmasıyla birlikte başlanmış olan kamulaştırmalar devam edebilir.”

AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ

Ödünç, yaklaşan kongre süreci ile ilgili de şunları söyledi:

“Bu bir yenilenmedir. Teşkilatlar içerisinde muhakkak kuruluştan bu yana görev yapan arkadaşlarımız olacaktır. Ancak bununla birlikte artık AK Parti’miz 18 yaşında; her zaman için yeniliklere açık, her zaman gençlik ve kadın kollarından ana kademeye bir sirkülasyon gerçekleşmekte. Kongreler partilerin bayramıdır. Biz kongreleri bir yarış olarak görmekten ziyade parti teşkilatlarımızın daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına yapılan çalışmalar olarak görüyoruz.”

’81 İL BAŞKANINA İSTİFA ÇAĞRISI’ İDDİASI

“Söylenti olduğunu şu an kabul ediyoruz. Çünkü parti sözcümüzün, genel başkanımızın ya da teşkilat başkanımızın yaptığı açıklamaları takip ediyoruz. Ben inanıyorum ki 81 il başkanımızın da partimizle gönül bağı bulunmakta. Yapılacak olumlu çalışmalar için gereken her adımı atacaklarına, şayet eğer o ilde gereken verimin alınmaması halinde arkadan gelen arkadaşlara destek olacaklarına inanıyorum. Bu bugüne kadar böyle oldu.”

Ödünç, kentsel dönüşüm tartışmalarıyla ilgili de şöyle konuştu:

‘ÇÖZÜM METODUMUZ VAR’

“Sayın Bakanımıza kamuoyunda 0,50 emsal artışı olarak bilinenen yöntemle 300 civarında sitenin dönüşebildiğini anlattık. 3’te 2 oranında bu dönüşüm gerçekleşti. Ancak imar yönetmeliğinin değişmesi ve davalar sonucu 80 civarında sitede aksama oldu. Vatandaşlarımızın mağdur olduğunu ilettik. Bununla ilgili bir çözüm metodumuzun olduğunu da ilettik. Yıkılmış olan bu yapıların kesinlikle dönüşmesi gerektiğini anlattık. Sayın Bakanımız da buna olumlu yönde yaklaşacaklarını söylediler. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu konuda İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na gerekli talimatı verdi. Mağduriyet yaratan planlar şehir silüetine uygun ve akademik odalarla da görüşülerek yeniden yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Bursa’da gerek kentsel dönüşümle alakalı, gerek millet bahçeleriyle ilgili, gerek ise diğer projelerle ilgili gereken desteği vereceğini söyledi. Özellikle Ulucami etrafındaki alanın açılması projesi var. Ciddi anlamda kamulaştırmalar yapılacak ve yüzde 50’si bakanlık tarafından yapılacak. Kalan yarısı da bakanlık ve İller Bankası’ndan alınan kredilerle yapılacak.”

‘TOKİ OSMANGAZİ VE YILDIRIM’DA KONUT YAPACAK’

“Osmangazi ve Yıldırım bölgesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ aracılığı ile konutlar gerçekleştirilecek. Burada daha düşük gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabileceği konutlar TOKİ tarafından yapılacak.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam