Akıllı saat hayat kurtardı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

18 Nisan 2024 - 06:05
SON DAKİKA

Akıllı saat hayat kurtardı

Apple’ın akıllı saat modeli Apple Watch bir kullanıcısının hayatını kurtardı.

reklam
Akıllı saat hayat kurtardı
Son Güncelleme :

23 Şubat 2019 - 14:47

reklam

 ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın 12 Eylül’deki iPhone lansmanında tanıttığı 4’üncü nesil Apple Watch yeni özelliği sayesinde kullanıcısının hayatını kurtardı. İsveç basınında yer alan habere göre, 34 yaşındaki Gustavo Rodriguez yemek yaparken birden sert ve yoğun bir şekilde sırt ağrısı çekmeye başladı ve bilincini kaybederek yere yığıldı. Gustavo bir dakika boyunca hareketsiz kaldığı için Apple Watch 4 düşme tespitini yaparak acil çağrı alarmı çalmaya başladı ve 34 yaşındaki adam bu sayede acil servis tarafından hızlı bir şekilde tedavi altına alındı.

APPLE WATCH DÜŞME SENSÖRÜ NASIL ÇALIŞIYOR?

Apple bu modelinde jiroskopu yeniledi. 3 eksenli jiroskop dinamik aralığını iki katına çıkararak bayılma ve düşmeleri algılayacak hale geldi. Düşme veya bayılma durumunda kolunuzdaki saat bunu algılayacak ve size bir uyarı mesajı gönderiyor. Bu uyarı mesajına tepki vermemeniz durumunda, Apple, anlık lokasyonunuz ile birlikte acil servislere haber veriyor. Önceden ayarlamaları yapmanız durumunda bu bilgi sizin belirlediğiniz kişilere de otomatik olarak gönderiliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam