Akkuş: İhaleler şeffaf değil | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 09:49
SON DAKİKA

Akkuş: İhaleler şeffaf değil

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, hafta sonunda açılışı yapılan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesi ile ilgili ihale ve işletme süreçlerinin şeffaf olmadığını belirterek, “İstanbul-İzmir arasını kısaltacağı belirtilen yeni otoyolu kullanan otomobillerin sadece gidiş için ödeyeceği ücret 256,3 TL olacak. Osmangazi Köprüsü’nde olduğu gibi, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu için de araç garantisi verilmiş olması, o yolu kullansak da kullanmasak da hepimizin cebinden para çıkacağı anlamına geliyor” dedi.

reklam
Akkuş: İhaleler şeffaf değil
Son Güncelleme :

07 Ağustos 2019 - 19:15

reklam

Akkuş, hem otoyol hem de şehir hastaneleri konusunda sürecin kamuoyunun gözünden ve muhalefetin denetiminden kaçırılarak yönetildiğini vurguladığı yzaılı basın açıklamasında, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in bu konudaki değerlendirmesine de atıfta bulunarak, Karayolları Genel Müdürlüğünün hane halkına transferler kalemine 2020 yılı için 6 milyar 210 milyon, 2021 bütçesine ise 6 milyar 496 milyon lira konulduğunu hatırlattı. Akkuş, 2019, 2020 ve 2021 ödenekleri dikkate alındığında ulaştırma projeleri için milletin cebinden çıkacak paranın 21,1 milyar lira olduğunun altını çizdi.

404 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyolu’nu işleten Otoyol Yapım ve İşletme AŞ’nin sitesinde yer alan bilgilere göre, şirkete verilen geçiş garantilerini de aktaran Akkuş, “Gebze-Orhangazi için günde 40.000 otomobil, Orhangazi-Bursa için günde 35.000 otomobil, Bursa-Balıkesir/Edremit ayrımı için günde 17.000 otomobil, Balıkesir-İzmir için günde 23.000 otomobil geçiş ücreti garantisi verilmiş durumda. Yani o yoldan geçsek de, geçmesek de bu para hepimizin cebinden çıkacak” şeklinde konuştu. Akkuş, İstanbul-Ankara arasında otoyol kullanım bedeli 25 lira dolayında iken, aynı otomobilin yaklaşık aynı uzunluktaki İstanbul-İzmir otoyolu için tam 10 kat fazlasıyla 256 lira ödeyecek olmasının da, yapılan işte yanlış giden şeyler olduğunu gösterdiğini ifade etti.

ŞEHİR HASTANELERİNDE DE ŞEFFAFLIK YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehir hastaneleriyle ilgili olarak söylediği “Biz zaten kendi cebimizden para vererek bunu yaptırmıyoruz” sözlerinin de, şehir hastaneleri projelerinin kiralama ve hizmet bedelinin bütçeye getirdiği ağır yükü tarif ettiğini belirten Akkuş, “Şehir hastanelerine 2019 bütçesinden kira bedeli olarak 3 milyar 680 milyon lira, hizmet bedeli olarak 2 milyar 470 milyon lira olmak üzere toplam 6 milyar 150 milyon lira ödeneceğini belirtti. Bu rakamların 2020 yılı için 14 milyar 75 milyon lira, 2021 yılı için ise 16 milyar 960 milyon lira olduğunu belirten Akkuş, “Bursa Şehir Hastanesi için ne kadar kira, ne kadar hizmet bedeli olduğu açıklanmıyor. Hasta garantisi verildiği söyleniyor ama hiçbir şeffaflık yok” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam