Ankara'dan Bursa için 2 talimat! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 07:00
SON DAKİKA

Ankara’dan Bursa için 2 talimat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara’dan Bursa için önem arz eden 2 talimat verildiğini açıkladı. Talimatlardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğeri ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan…

reklam
Ankara’dan Bursa için 2 talimat!
Son Güncelleme :

26 Kasım 2019 - 15:20

reklam

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın seçim vaatlerinden biri, Bursaray Emek İstasyonu’nun Şehir Hastanesi’ne bağlanmasıydı.

Aktaş, bu yatırımın yerel kaynaklar ile değil de Ankara’nın desteği ile yapılması için bir dizi ziyaret gerçekleştirmiş ve destek istemişti.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursa gündemi ve yatırımları değerlendiren Aktaş, merakla beklenen konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiğini söyledi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: EMEK-ŞEHİR HASTANESİ BAĞLANTISINI ULAŞTIRMA BAKLANLIĞI YAPACAK

Ulaştırma Bakanı Bursa’ya davet ettikleirni belriten Aktaş, ” Emek Şehir Hastanesi, T2 hattı ve Acemler’den Cumhurbaşkanımızın malumatı var. Emek metro hattının Şehir Hastanesi’ne bağlanmasıyla alakalı Cumhurbaşkanımız Ulaştırma Bakanımıza talimat verdi. “Acilen bunun bitirilmesi için gereken iş işlemleri yapın” dedi. Bakanlıklardan istediğimiz acil işlerin yüzde 60-65ini bu yatırım içeriyor. Emek Şehir Hastanesi hattımız bizim için çok çok önemli” ifadelerini kullandı.

Gözler Ankara desteği ile hayata geçirilmesi için CUmhurbaşkanı tarafından talimat verilen Bursaray Emek-Şehir Hastanesi bağlantısı ile ilgili çalışmaların ne zaman başlayacağına çevrilirken Aktaş, Ankara’dan Bursa için verilen 2. talimatı da açıkladı.

0.50 İÇİN BAKAN TALİMAT VERDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür eden ve 0,50 emsal iptali dolayısıyla yaşanan sıkıntıları hatırlatan Aktaş, “Bu konunun onlara mahsus düzenlemeyle halledilmesi konusunda bakanlıkla çalışıyoruz. Var olan mağduriyetlerin giderilmesi için özel kişisel gayretim olduğunu ifade etmek istiyorum. Bursalıların belediyeye güvenerek mağdur oldukları konu vardı. Biz kanuna rağmen iş yapmak durumunda değiliz.Özel hassasiyet gösterdik. Bakanımız da bununla alakalı talimatları verdi. Arkadaşlarımız çalışıyorlar” ifadeleirni kullandı.

“Sayıca mağdur aile ortada. 200 civarında siteydi. 120 civarı halloldu” diyen Aktaş, “80-90 site var öyle site var ki 100, öyle site var 200 daire bulunuyor. Bu sorunun da kısa sürede hallolacağını düşünüyoruz” diyerek Nilüfer’deki kentsel dönüşüm mağdurlarına umut verdi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam