Balıkçılar havai fişekle 'Vira Bismillah' dedi | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 05:48
SON DAKİKA

Balıkçılar havai fişekle ‘Vira Bismillah’ dedi

Av yasağının sona ermesiyle ülke genelinde olduğu gibi Bursalı balıkçılar da havai fişeklerle ‘Vira Bismillah’ dedi. Balıkçıların limandan ayrılması havadan da görüntülendi.

reklam
Balıkçılar havai fişekle ‘Vira Bismillah’ dedi
Son Güncelleme :

31 Ağustos 2019 - 23:10

reklam

1 Eylül itibariyle resmen sona erecek ve yasağın bitmesiyle beraber balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı. Marmara Denizi’ne kıyısı olan Kapaklı Mahallesi’ndeki balıkçılar da denize açıldı. Havai fişeklerle denize açılan balıkçı tekneleri havadan da görüntülendi.

Kapaklı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakkı Elgül, balıkçıların kazasın belasız bir sezon geçirmesini dileyerek, “Geçen sene balık boldu ama para etmedi. Bu sene balığın daha bol olmasını umut ediyoruz. Marmara Bölgesi’ nin en fazla balıkçı teknesi olan köyüyüz diyebilirim. Buradan sadece tekne sahipleri değil, dışarıdan 500-600 kişi de tayfa olarak ekmek yiyor” dedi.

Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği Hasan Erdeniz, hamsi balığı avladıklarını ifade ederek, “Tüm balıkçılarımıza kazasın bir av sezonu diliyorum. Biz genelde hamsi avcılığı yapıyoruz. Hamsi haricinde sardalya, istavrit, palamut, az da olsa lüfer gibi balıkla

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam