Başkan Aktaş gündemi değerlendiriyor | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 07:14
SON DAKİKA

Başkan Aktaş gündemi değerlendiriyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlediği basın toplantısı ile Bursa’ya dair son gelişmeleri paylaştı.

reklam
Başkan Aktaş gündemi değerlendiriyor
Son Güncelleme :

26 Kasım 2019 - 10:10

reklam

Geçtiğimiz hafta Ankara’da bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Aktaş, “Ankara’da büyüklerimize görüşmelerimizde Bursa’nın sorunları ve ihtiyaçlarını gündeme getiriyoruz. Geçen hafta Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir protokol yaptık. Bu sayede ilçelerimize yaklaşık 85 milyonluk yatırım yapılacak” dedi. Aktaş, yatırımların içerisinde Merinos Stadı’nın yenilenmesi, Kestel Alaçam’daki kampların kalıcı hale gelmesi gibi konu başlıklarının bulunduğunu da açıkladı.

Ayrıca, Mudanya merkezde yer alan stadın şehir dışına çıkarılması ve mevcut alanın otopark olarak kullanılması konusunun da görüşüldüğünü dile getirdi.

HANLAR BÖLGESİ’NDE İMAR DURUYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un gerçekleştirdiği Bursa ziyaretini hatırlatan Başkan Aktaş, “Bakanlık desteğini almak istediğimiz konular vardı. Başta Hanlar Bölgesi, Millet Bahçeleri ve kentsel dönüşümle ilgili bazı konut yapımları, Doğanbey’de otopark sıkıntısı gibi konuları konuştuk” dedi.

Aktaş, “Bugün Büyükşehir Meclisi’nde alacağımız karar ile Hanlar Bölgesinde imarı durduruyoruz” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümle ilgili olarak Bakan Kurum ile Soğanlı, Beşyol ve Yıldırım olmak üzere üç bölgenin konuşulduğunu, ancak başta Merinos altı olmak üzere bu bölgede boşalan alanların ikinci etap dönüşüm alanı olarak kullanılacağını söyleyen Aktaş, “Yine de kesin olan bir şey yok” dedi.

Küçük alanların değil, 5-6 mahalleyi kapsayan dönüşümün taraftarı olduklarını dile getiren Aktaş, “0.50 emsal için bakanlıkta bir çalışma var. Bu konuda özel bir gayretin olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü zamanında belediyeye güvenip mağdur olan insanlar var. Sayın bakanımız gerekli talimatları verdi” dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ancak birilerinin “Nilüferliler sizin yüzünüzden mağdur oldu” şeklinde propaganda yaptığını belirten Başkan Aktaş, “200 siteden 80-90 civarındakilerde problem var. Bunların da kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum” dedi.

T2 HATTI, TİMSAH KAFASI, ACEMLER…

Ulaşım konusunda Bursa’nın trilyonlarca lira zarara uğradığını dile getiren Aktaş, konunun takipçisi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun en çok tartışılan konusu olan ‘timsah kafası’ hakkında kendisine çok sayıda soru geldiğini söyleyen Aktaş, “Sözleşmeyi feshettik. Şimdi yeni firma ile kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum. Bugün inceleme yapacağız” dedi.

T2 Tramvay Hattı konusunda ise hattın bitmediğini, güzergaha ilişkin önerileri dikkatle takip ettiğini ancak bu saatten sonra değişimin mümkün olmadığını söyleyen Aktaş, “Biz sisteme entegre etmek istiyoruz ama adam 1,5 senedir çivi çakmıyor. Onunla ilgili de süreci başlattık. T2 ile ilgili tasfiye sürecini tamamlayıp ihale sürecine gireceğiz, çok az kaldı” değerlendirmesini yaptı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam