Başkan Aktaş'tan şaşırtan tweet | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 04:28
SON DAKİKA

Başkan Aktaş’tan şaşırtan tweet

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın “#MasalŞehirBursa” etiketiyle Twitter’de yaptığı paylaşım şaşkınlık yarattı. Aktaş, Bursalılara, ünlü karikatürist Cemal Nadir’in Bursalı olduğunu bilip bilmediklerini sordu.

reklam
Başkan Aktaş’tan şaşırtan tweet
Son Güncelleme :

24 Eylül 2019 - 15:15

reklam

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Twitter’den yaptığı bir paylaşım şaşkınlık yarattı.

Aktaş, mesajında, ünlü karikatürist Cemal Nadir Güler’in fotoğrafı ve Amcabey karikatürünü kullanarak, “Çağdaş Türk karikatürünün kurucularından, Amcabey tiplemesiyle hafızalarda yer edinen karikatürist Cemal Nadir Güler’in 13 Temmuz 1902’de Bursa’da doğduğunu ve ömrünün yarısından fazlasını Bursa’da geçirdiğini biliyor muydunuz?” diye sordu.

Aktaş’ın mesajı şaşkınlık yarattı. Zira çağdaş Türk karikatürünün öncüsü olan Cemal Nadir Güler’in Bursalı olduğu, sadece Bursa’da değil tüm Türkiye’de biliniyor.

Cemal Nadir Güler’in Bursa’da çok sayıda izi de var. Onlardan biri de Aktaş’a yanıt olarak fotoğrafla verildi. Güler’in meşhur tiplemelerinin heykelleri bugün Tophane yamaçlarında…

Şehreküstü Mahallesi’nde de Cemal Nadir Caddesi bulunuyor.

Tayyare Kültür Merkezi’nin giriş katındaki sergi salonlarından biri de Cemal Nadir Güler adını taşıyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam