Bir döneme damga vurmuştu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 05:06
SON DAKİKA

Bir döneme damga vurmuştu

Hollywood’un 1950’li yıllardaki popüler ismi Doris Day, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Son Güncelleme :

17 Mayıs 2019 - 23:46

reklam
Bir döneme damga vurmuştu
reklam

Hollywood’un efsanevi isimlerinden biri olan Doris Day, 97 yaşında hayata veda etti. Day’in ölüm nedeni zatürre olarak açıklandı.

Şarkıcı, oyuncu, yapımcı ve hayvan hakları aktivisti olan Day, yaklaşık 50 yılını eğlence sektörüne adamıştı.

Sanatçının ölümünü, kendi adına kurulan hayvan hakları kurumu duyurdu. Kurum, yaşına göre oldukça sağlıklı olan Day’in son zamanlarda ciddi bir zatürre teşhisi konulduğunu ve sağlık durumunun giderek kötüleştiğini açıkladı.

Day, California’daki evinde hayatını kaybetti. Son nefesini verirken sanatçının yanında aile üyeleri ve yakın dostlarının da olduğu belirtildi.

DORIS DAY KİMDİR?

Doris Day, 3 Nisan 1922 tarihinde Cincinnati, Ohio, ABD’de doğdu. Tam adı Doris Mary Ann Von Kappelhoff’dır. Doris Day, 1939 yılında Les Brown adlı bir gurupta şarkıcı olarak meslek hayatına başladı. Dans etmeyi seven Doris Day, 14 yaşındayken bir erkek arkadaşı ile yerel bir dans yarışmasına katılıp 500 dolar ödül kazandı. Dansçı olarak hayatına devam etmek isteyen Dors Day, Hollywood’a taşınacağı gün 13 Ekim 1937 tarihinde bir trafik kazası geçirdikten sonra dansçı olma hayallerine veda etti.

Doris Day, 1948 yılında sinema oyunculuğuna başladı. Birçok komedi filmlerinde Rock Hudson’un veya Cary Grant’ın partneri olarak rol aldı. 1952 yılında “The Winnng Team” filminde sonradan 33. Kaliforniya Valisi ve 40. Amerika Birleşik Devletler Başkanı olacak olan Ronald Reagan ile beraber rol aldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam