Bülent Arınç Bursa'da kitap fuarı açtı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 03:44
SON DAKİKA

Bülent Arınç Bursa’da kitap fuarı açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez planlanan ve Türkiye’nin önde gelen yayınevleri, sahafları ve isimlerinin katıldığı Bursa Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda gerçekleşen açılışa eski Meclis Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç’ın da yazar olarak katılması dikkat çekti.

reklam
Bülent Arınç Bursa’da kitap fuarı açtı
Son Güncelleme :

20 Aralık 2019 - 15:20

reklam

10 gün boyunca 200 civarında imza etkinliğine, 50 civarında da söyleşi ve konferans programına ev sahipliği yapacak fuar törenle açıldı.

Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte eski Meclis Başkanı ,Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç da katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından onuşan Başkan Alinur Aktaş, Arınç’ın fuara yazar kimliği ile katıldığını belirtti.

Aktaş törende şöyle konuştu:

“Bu fuarda bütün kitap dostlarını bir araya getirelim istedik. Bizim Bursa olarak bir kitap fuarımız daha var biliyorsunuz. Bu kesinlikle alternatif bir kitap fuarı değil. Bu Bursa merkezde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiş ve ulaşımın daha kolay olması hasebiyle öğrenci kardeşlerimizi, bütün kitapseverleri kitap ile buluşturmak için düzenlenen bir fuar. Bu konuda bize çok büyük bir talep geldiğini de ifade etmek istiyorum”

Yerli onur konuğu Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Prof.Dr. Teoman Duralı, yabancı onur konuğu ise Bosna Hersek Bilimler Akademisi Üyesi Prof.Dr. Cevad Karahasan ve Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç olan fuarın açılışına Aliya İzzetbegoviç’in torunu Nada Berberoviç Dizdareviç de katıldı.

Bülent Arınç, açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Arınç, konuşmasında kendi yazdığı ‘Arınç Küçük Erbakan’ kitabı ile fuara katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Arınç, ” değerli dostlar huzularınıza şu peyaz papatya ile çıktım. Bunun bir anlamı var. Bu tarafta Cumhurbaşkanlığı forsunu taşıyan bir rozetim var ama bugün bu beyaz, masumiyeti temsil eden güzel papatya ile huzrlarınıza çıktım.Bu bana haziran ayında 509.’suna katıldığım Ayvazdere şenliklerinde hediye edilmişti. Bugün Bosna Hersek’in büyükelçi olarak , devlet olarak onur konuğu olarak yer almaları beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Aılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri fuarı gezdi.

20-29 tarihleri arasında gerçekleşecek fuara 125 yayınevi katılıyor. Fuar kapsamında 10 gün boyunca 200 civarında imza etkinliği olacak. Prof.Dr. İlber Ortaylı, İsmail Kara, Ahmet Ümit, Prof.Dr. Canan Karatay, Ercan Kesal, Serdar Tuncer, Tufan Gündüz, Ali Ayçil ve Tarık Tufan gibi Türkiye’nin tanınan yazarları okurlarıyla buluşacak.

2019 Prof.Dr. Fuat Sezgin Yılı anısına ithaf edilen fuar kapsamında 50’ye yakın konferans ve söyleşi de yapılacak.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam