Burkay Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileriyle buluştu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 07:58
SON DAKİKA

Burkay Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileriyle buluşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni ekonomi modellerinin hakim olduğu günümüzde bugünü değil, geleceği takip eden gençlere ihtiyaç olduğunu belirterek. “Bugünün dünyası ile 20 yıl öncesi artık çok farklı. Gelecek gençlerimizin fikirleri ile şekillenecek.” dedi.

reklam
Burkay Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileriyle buluştu
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2019 - 14:55

reklam

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Teknik Üniversitesi Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAGEM) ve Bursa Teknoloi Transfer Ofisi (BTTO) tarafından gerçekleştirilen ‘Öğrenci Sanayici Buluşmaları’nın ilk konuğu oldu. Daha iyi bir geleceğin gençlerin düşünceleri ve girişimleriyle şekilleneceğini ifade eden Başkan Burkay, “Her dönemin kendine ait gerçekleri var. Bu çağı çok iyi ve doğru okumalıyız.” dedi.

“DONANIM SAHİBİ OLMAYA ÖNEM VERİN”

Dünyanın artık yeni ekonomi modellerine yöneldiğini ifade eden Başkan Burkay, “Son birkaç yıldır Amazon ve Apple gibi yeni teknoloji şirketleri ön plana çıkıyor. Önümüzdeki 20 yılda 100 büyük şirket arasında eski ekonomiye ait şirketlerin sayısı ciddi oranda azalabilir. Birçok genç iş insanı dünya listesinde zirvede yer almaya başladı. Artık rüzgar herkese aynı esiyor. Gençlerimize en önemli tavsiyem. Her alanda donanım sahibi olun. ” ifadelerini kullandı.

“ŞİRKETLERDE GÖREV ALIN”

Üniversite öğrencilerinin akademik eğitim dönemlerinde firmalarla bağlarını güçlendirmesini tavsiye eden Başkan Burkay, “Teknoloji dediğimiz kavram o kadar hızlı gelişiyor ki toplumlar da aynı hızla değişiyor. Sadece akademik eğitimle dolu 4 yıl geçirmeyin. Bursa, ticaret ve sanayi tecrübesiyle ciddi anlamda fırsatlar barındırıyor. Şirketlerde mutlaka görev alın. Hayatın içinde ne kadar olursanız, toplumu daha iyi okuyabilirsiniz.” dedi.

KAYBETMEKTEN KORKMAYIN

Yeni Türkiye’nin geleceğini gençlerin inşa edeceğini ifade eden Burkay, “Hayatınızda küçük adımların çok büyük önemi var. Hayallere bu küçük adımlarla ulaşacaksınız.” diye konuştu. Artık alın teri değil, akıl teri dökme zamanı geldiğini ifade eden Burkay, “Her zaman kendinize yatırım yapın. Öğrencilik döneminde edinmiş olduğunuz deneyimler çok önemli. Hedeflerinizi sağlam koyun ve o hedeflerinize doğru koşun. Hayallerinizin peşinden koşarken risk de alırsınız. Riskin iki karşılığı vardır: Kazanmak ve kaybetmek. Kaybetmekten korkmayın. Çünkü karla zarar kardeştir.” dedi.

“DEĞİŞİME AYAK UYDURMAYANLAR İÇİN UÇURUM DERİNLEŞİYOR”

Hayal gücüyle başlayan ve fark oluşturan fikirlerin dünyanın her yerinde değerli olduğunu dile getiren Burkay, şöyle devam etti: “Yalnızca bugünü değil, geleceği de takip etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Teknolojinin refahı arttırdığına hepimiz her gün şahit oluyoruz. Bu değişime ayak uydurmayanlar ile uçurum her geçen yıl daha da derinleşiyor. Dünya çapında şehirlerin girişimcilik ekosistemleri ve potansiyelleri ölçülüyor. Dünyada girişimcilik ile oluşturulan değerin yüzde 78’i, 7 ülkede bulunan, 11 şehirde toplanıyor. Bizim bu dönüşümün dışında kalmak gibi bir lüksümüz yok.”

“BTSO İLE GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİMİZ VAR”

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Teknik Üniversitesi’nin işbirliğinin her alanda devam ettiğini belirterek, “Üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğini güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yolculukta BTSO bizim en önemli partnerimiz. Ülkemizin en önemli üretim merkezi olan Bursa’yı hedeflerine hep birlikte ulaştıracağız. BTSO ile birlikte kentimize daha fazla değer katmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

BUKAGEM, ÖĞRENCİLERİ İŞ HAYATINA HAZIRLIYOR

BUKAGEM Müdürü Doç. Dr. Hilal Yıldırır Keser, 2019 yılında kurulan merkezin temel hedefinin öğrencilere kariyer süreçlerinde destek olmak olduğunu belirterek, “Merkez olarak öğrencilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda seminerler, atölye ve teknik gezilerle onları iş hayatına hazırlayacağız. Mezun olma aşamasında ise öğrencilerimize iş fırsatları sunmak istiyoruz. Onlarla üniversite hayatının ardından sürdürülebilir iletişimi sağlamak da öncelikli hedeflerimiz arasında.” dedi.

 

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam