Bursa bunu gördü! Sahibinden satılık kentsel dönüşüm arsası… | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 19:31
SON DAKİKA

Bursa bunu gördü! Sahibinden satılık kentsel dönüşüm arsası…

Son yıllarda kentsel dönüşümle ilgili ciddi mağduriyetler ve sorunlarla gündeme gelen Bursa’da ilginç bir olay yaşandı. Yaklaşık 2 yıldır süren bir kentsel dönüşüm sorunu, hak sahiplerinin kendi müteahhitlerini arama serüvenine girişmesi ile yeni bir boyut kazandı.

reklam
Bursa bunu gördü! Sahibinden satılık kentsel dönüşüm arsası…
Son Güncelleme :

08 Kasım 2019 - 16:15

reklam

Bugünlerde Ata Bulvarı’na yolu düşen Bursalılar dikkat çekici bir tabelayla karşılaşıyor: Kentsel dönüşüme uygun imarlı arsa…

O ilginç tabelanın hikayesini enBursa.com araştırdı.

18 BLOK VE 216 DAİRE

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Ata Bulvarı yakınlarında bulunan 18 blok ve 216 daireden oluşan Yıldız Sitesi sakinleri 2017 yılında kentsel dönüşüm için bir inşaat firması ile anlaştı. Site sakinlerinin verdiği bilgiye göre, firma 216 hak sahibine birer daire, 40’ar bin TL para ve kira yardımında bulunmayı vaad etti.

‘27.5 METRE YÜKSEKLİK’

Müteahhit firma proje çalışmalarına başladı, ancak sitenin imar durumu ile ilgili sürecin tamamlanması 2019 yılını buldu. İlk etapta 30,5 metre olan imar yüksekliği Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan yönetim değişikliğinin akabinde 24 metre, daha sonra ise 27,5 metre olarak düzenlendi.

‘FİRMA PROJEYİ BİLE GÖSTERMEDİ’

Site yönetiminden Hikmet Özgür’ün enBursa.com’a yaptığı açıklamaya göre, firma hak sahipleri ile yaptığı protokolün maddelerini yerine getirmemeye başladı. Özgür’ün iddiasına göre, daireler yaklaşık 6 ay önce yıkılmasına rağmen firma vadedilen 40’ar bin lira ödeme ve kira yardımını yerine getirmedi. Üstelik proje de hak sahiplerine gösterilmedi.

PROTOKOL İPTAL EDİLDİ

Firmanın nasıl bir proje, kaç daire ve dükkan yapacağından habersiz olduklarını belirten site sakinleri genel kurul yaparak firma ile anlaşmayı sona erdirmeye karar verdi. Protokol noter huzurunda iptal edildi.

Devletten kira yardımı almaya başlayan 216 site sakini yetkilendirdikleri üst yönetim aracılığı ile dairelerine bir an önce kavuşmak için kendi müteahhitlerini kendileri bulmaya karar verdi. Yıldız Sitesi’nin inşaat alanına “Kentsel dönüşüme uygun imarlı arsa” tabelası dikildi.

‘İSTANBUL’DAN BİLE ARAYAN VAR’

Tabelanın dikilmesi ve hak sahiplerinin müteahhit arayışına başlamasının ardından bazı firmalar site yönetimi ile görüşmelere başladı. Hatta İstanbul firmaları bile…

Şimdi ilk etapta yaşanan mağduriyetin tekrarlanmamasını isteyen site sakinleri yeni görüşmelerde ince eleyip sık dokuyor. Yıldız Sitesi’ni hani müteahhit firmanın, hangi şartlarda ve ne zaman tamamlayacağı merak ediliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam