Bursa Büyükşehir Belediyesi o davayı kaybetti! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 14:53
SON DAKİKA

Bursa Büyükşehir Belediyesi o davayı kaybetti!

Mudanya Belediyesi, Güzelyalı Yüzme Havuzu’nun haksız işgal edildiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’ne açtığı davayı kazandı. Mahkeme, Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme havuzundan tahliyesine karar verirken, haksız işgal sebebiyle tazminat ödemesine hükmetti.

reklam
Bursa Büyükşehir Belediyesi o davayı kaybetti!
Son Güncelleme :

24 Eylül 2019 - 17:10

reklam

Mudanya Belediyesi, Siteler Mahallesi’nde mülkiyetinde bulunan Güzelyalı Yüzme Havuzu’nun Büyükşehir Belediyesi tarafından olarak işgal edildiği gerekçesiyle açtığı davada haklı bulundu. 2010 yılında yapılan protokol gereği Büyükşehir Belediyesi yalnızca “yüzme havuzu projesi ve uygulama inşaatını” yapmakla yükümlü olmasına rağmen Mudanya Belediyesi’ne ait havuzda faaliyetini sürdürüyordu.

Mudanya Belediyesi’nin bu zamana kadar ticarî amaçla yüzme havuzunu kullandığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’ne açtığı dava Mudanya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme havuzunu kullanımının ortadan kaldırılarak, tahliyesine karar verdi. Haksız işgal sebebiyle tazminata hükmedilen Büyükşehir Belediyesi, Güzelyalı Yüzme Havuzu’nu kullandığı yıl kadar ecr-i misil bedeli ödeyecek.

“HALKIN MALI HALKIN OLACAK”

Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanyalıların hakkını yedirmemek için göreve geldiğini, göreve geldiği günden bu yana belediyenin tek bir kuruş kaybetmediğini söyledi.

Türkyılmaz, “Hukukçuların ve danışmanların incelemesi sonucunda gerekli hukukî yollara başvuracağımızı çok net söylemiştik. Halkın malı halkın olacak dedik ve adım adım bu söylediklerimizi Mudanya’nın dört bir köşesinde gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimizde güneş Mudanya’da temiz, dürüst, adaletli, ahlaklı belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek için doğdu. Bu güneş hiç batmayacak” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam