Bursa Büyükşehir'de komisyon seçimi yeniden yapıldı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 15:21
SON DAKİKA

Bursa Büyükşehir’de komisyon seçimi yeniden yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü oturumunda, ihtisas komisyonlarına yeniden üyelik seçimi yapıldı.

reklam
Bursa Büyükşehir’de komisyon seçimi yeniden yapıldı
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2019 - 0:22

reklam

Önceki seçimlerde komisyonlarda yer bulamayan İYİ Partililer konuyu yargıya taşıyınca talebi haklı gören Bursa 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararın 30 gün içerisinde uygulanması gerektiği hükmü üzerine Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplanmasıyla komisyonlardaki sayı değişti. Komisyonların her birinde AK Parti’den 4, CHP, MHP İYİ Parti’den de birer üye bulunuyor.

İYİ PARTİ’DEN 10 İSİM

Toplantıda,. 11 ihtisas komisyonundan 9’undaki üye sayısnını 5’ten 7’ye çıkartılması kararlaştırıldı. Böylelikle, Büyükşehir’de İYİ Parti’li 10 meclis üyesi yargı kararıyla ilk kez komisyonlara girmiş oldu. İYİ Parti’den Çevre ve Sağlık Komisyonuna Ahmet Koçinali, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na Ferit Gürsoy, Ulaşım Komisyonu’na Bülent Mumcu, Hukuk komisyonuna Mehmet Aybars Yılanlı, Sosyal İşler ve Turizm Komisyonuna İsa Söğüt, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonuna Ferit Gürsoy, Engelliler Komisyonu’na Mehmet Kalpan, Tarım, Hayvancılık ve orman Komisyonuna Sedat Hiçdurmaz, Doğal Afet ve Kentsel Dönüşüm Komisyonuna da Ersal Kaya seçildi.

Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları’ndaki 7 olan üye sayısının ise 9’a yükseltilmesi talebi kabul edilmedi. Bunun üzerine CHP’li birer üye bu komisyonlardan düşürüldü.. Buna göre, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan CHP’li Yalçın Işıkyıldız ayrıldı, yerine İYİ Parti’nin Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş girdi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda da CHP’li Arzu Karataş’ın yerine Adnan Akın alındı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam