Bursa Çarşamba'da değişen bir şey yok! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 00:57
SON DAKİKA

Bursa Çarşamba’da değişen bir şey yok!

Arapça tabelaların kaldırılmasına ilişkin kararlar ve yapılan denetimlere rağmen Bursa’da adeta bir “getto”ya dönüşen Çarşamba semtinde değişen bir şey yok.

reklam
Bursa Çarşamba’da değişen bir şey yok!
Son Güncelleme :

14 Ekim 2019 - 13:20

reklam

Bursa Hakimiyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna, “Denetimler sürüyor, görüntü hiç değişmiyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bursa’da belediyelerin Arapça tabelaların kaldırılmasıyla ilgili birçok karar aldığını, merkezi yönetimin tavrının da aynı yönde olduğunu belirten Tuna, buna rağmen Çarşamba Pazarı Caddesi’nde hiçbir şeyin değişmediğini belirti. Tuna’ya göre, bölgede adamakıllı bir denetim yapılsa bırakın tabelayı iş yeri bile kalmaz!

Tuna’nın yazısı şöyle:

“Aylar önce Osmangazi Belediyesi, yoğun bir zabıta ekibiyle caddede uygulama yapmış ve tabelaların Türkçe’ye döndürülmesi için süreler verilmişti.

Ne var ki o günden bu yana ne değişen bir şey oldu, ne de deyim yerindeyse cezaları takan!

Büyükşehir Belediyesi’nin de bu bölgede çalışma yaptığını öğrendik.

202 tabela için işlem yapılmış. 43 işyeriyle ilgili de süreç devam ediyormuş.

İşin ilginci şu: Belediye kanunu çok hantal ve direkt sonuç odaklı değil.

Bunu bilen Suriyeliler de, devasa Arapça tabelalarını indirmiyorlar.

Zaten…

Adamakıllı bir denetim yapılsa, bu denetimlerde İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet ekipleri ile İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü ekipleri de katılsa, o bölgede değil tabelanın kalması, sağlıksız şartlardan dolayı işyeri bile kalmaz.

Ama… Aması bu işte.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam