Bursa Cezaevinde hasat zamanı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 07:19
SON DAKİKA

Bursa Cezaevinde hasat zamanı

Bursa E Tipi Cezaevi mahkûmlarının Bursa Ticaret Borsası’nın desteğiyle ektiği sebze ve meyvelerin hasadına başlandı.

reklam
Bursa Cezaevinde hasat zamanı
Son Güncelleme :

24 Ekim 2019 - 14:10

reklam

Hükümlü ve tutukluların meslek veya sanat öğrenmelerini sağlamak maksadı ile 7 dönümlük arazide başlatılan üretim meyvelerini verdi.

Bursa Ticaret Borsası’nın desteği ile Bursa E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun arazisinde sera ve açık tarım faaliyetleri yürütüldü.

Tutuklu mahkûmlar, fırın, tekstil, kantin, fotoğrafhane, terzihane ve 20’ye yakın benzer atölyenin yanı sıra tarlada da rençber olarak çalışarak ürün yetiştirdi. Hükümlülerin çalıştığı serada domates, salatalık, biber ile açık alanda bamya, oturak domates, patlıcan ekimi gerçekleştiriliyor.

Toplam 4 bin 800 adet fidan ve 2,5 dönüm araziye de bamya ekilirken, alanın tamamında kimyasal ilaç kullanılmadan üretim yapılıyor. 2 bin 350 mahkumun bulunduğu cezaevindeki mahkumların ıslahı hem de üretime katkıları için başlatılan İş Yurdu Projesi herkes tarafından takdir kazandı.

Hükümlüler 4 ay zarfında 10 ton mahsül elde etti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam