Bursa Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde bekliyor | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 17:28
SON DAKİKA

Bursa Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde bekliyor

AK PARTİ, yerel seçimlerde Türkiye’nin ilk 3 büyük şehrini kaybederken, Türkiye’nin 4’üncü büyük şehri Bursa’da kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim sonrası ilk teşekkür ziyaretini Bursa’ya yapıyor. AK PARTİ’nin yeni başkenti olarak nitelenen Bursa’nın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentileri var. İşte Bursa’nın Cumhurbaşkanı’ndan beklediği müjdeler…

reklam
Bursa Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde bekliyor
Son Güncelleme :

04 Ağustos 2019 - 10:10

reklam

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 4 ay geçti. AK PARTİ, 23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçimiyle birlikte Türkiye’nin en büyük 3 şehrinde yerel yönetimleri ana muhalefet CHP’ye bıraktı. Bursa ise Türkiye’nin 3 büyük şehrinin aksine AK PARTİ’ye tam destek verdi. AK PARTİ, Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte 14 ilçe belediyesinde de seçim zaferi kazandı. Böylece Bursa, AK PARTİ’nin yeni başkenti haline geldi. Bu durum Bursa’da beklenti çıtasını da yükseltti. Bursalılar merkezi hükümetten bugüne kadar gelmeyen desteğin bundan sonra gelebileceği umudunu taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü Bursa ziyareti de bu açıdan kritik önem taşıyor.

Peki Bursa hangi konularda Ankara’dan destek bekliyor? İşte onlardan bazıları…

ULAŞIM PROJELERİ

Bursa’nın en büyük sorunu, kuşkusuz ulaşım…

31 Mart öncesi Acemler için açıklanan projeye seçimden hemen sonra başlanacağı açıklanmış, Bursa’yı metroya kavuşturacak projenin de merkezi hükümet tarafından hayata geçirileceği bildirilmişti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı’nın 15 Şubat 2019 tarihindeki Bursa mitinginin ardından yaptığı açıklamada, “28 kilometrelik Nilüfer Çalı-Gürsu metro projemiz var. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’nde projelerimiz onaylandı. Bu devasa projeyi Ulaştırma Bakanlığı yapacak. İnşallah bu projeleri hayata geçireceğiz” demişti.

İŞTE AKTAŞ’IN O AÇIKLAMASI

Aktaş, seçimlerin ardından yaptığı Ankara ziyaretinde “Acemler Kavşağı ve civarı, Adliye Kavşağı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin Çevre Yolu’na bağlanması, Bursaray Emek Hattının Şehir Hastanesi’ne uzatılması ve T2 Kent Meydanı- Terminal hattının sisteme entegrasyonu” konularını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’la görüştü.

Ancak Aktaş’ın “Projelerimizi onayladı” dediği Altyapı Genel Müdürlüğü, Bursa’ya fizibilite ekibi gönderilmesi kararı alırken, Bakan Turhan da konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağını bildirdi.

Araya İstanbul seçimlerinin girmesi nedeniyle herhangi bir gelişme olmazken, 5 ana ulaşım projesi için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’da…

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bursa’daki en büyük sorunlardan biri de kentsel dönüşüm. Aileleriyle birlikte on binlerce kişiyi mağdur eden uygulama tam bir kördüğüme dönüşmüş durumda. Plan iptalleri nedeniyle inşaatlar durdu. Binalarını dönüşüm amacıyla müteahhitlere veren mülk sahipleri kiraya çıktı. Devletin kira yardımı süresi de sona erdi.

BURSA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇİLESİ

Kentsel dönüşüm mağduriyeti giderek büyürken, bu konuda da gözler hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda…

BURSA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM SİL BAŞTAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Şubat 2019’daki seçim mitinginde bu konu üzerinde de durmuş ve “Kentsel dönüşüm nedeniyle yaşanan sorunlar var. Bu sıkıntıları bakanlığımız ve belediyemiz el ele vereek inşallah sağlıklı bir çözüme kavuşturacaklar” açıklaması yapmıştı.

ULUDAĞ’A ALAN BAŞKANLIĞI

Erdoğan’ın seçim mitingindeki bir başka açıklaması da Uludağ ile ilgiliydi.

Cumhurbaşkanı, “Bir diğer müjdem Uludağ ile ilgili. Yetki karmaşası nedeniyle hizmetlerin aksadığı bir bölge. Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece 12 ay turizme kazandırılmasını amaçlıyoruz” demişti.

ULUDAĞ ALAN BAŞKANLIĞI NE GETİRECEK?

Geride kalan sürede Kapadokya ile ilgili alan başkanlığı düzenlemesi yapıldı. Ancak Uludağ ile henüz bir ilerleme sağlanabilmiş değil.

ŞEHİR HASTANESİNE ULAŞIM KAOSU

Nilüfer Doğanköy’de inşa edilen bin 355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesi’ne hasta kabulü 16 Temmuz’da başladı.

Cumhrurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu bilinen Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı bugün yapılacak. Erdoğan, Bursa ziyaretinde Şehir Hastanesi’de incelemelerde de bulunacak.

BURSA ŞEHİR HASTANESİNİ SU BASTI

Geçtiğimiz günlerde kirli su borularının patlayarak, bir bölümünü su basmasıyla gündeme gelen Şehir Hastanesine ulaşım Bursa’nın öncelikli çözüm bekleyen sorunlarından biri.

Hafif raylı sistemin Şehir Hastanesi’ne uzatılması planlansa da bu konuda henüz bir adım atılabilmiş değil.

ŞEHİR HASTANESİNE ULAŞIM PAHALIYA PATLAYACAK

Şehir Hastanesi’ne ulaşım şu anda belediye otobüslerinin ring seferleriyle sağlanıyor

TERMAL TURİZM BÖLGESİ

Eski Tabakhaneler bölgesinde projelendirilen termal turizm tesisleri de giderek yılan hikayesine dönüyor.

Projeyle ilgilenen Arap yatırımcıların yüksek kat ısrarı görüşmeleri kilitledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımcı arayışı için Avrupa ülkelerine yöneldiği belirtiliyor.

Başkan Aktaş’ın proje kapsamında bir de AVM yapılacağı açıklaması da kentte tartışma konusu oldu.

BURSA’NIN GÖBEĞİNE BİR AVM DAHA

Projenin hayata geçirilmesi halinde kent ekonomisine yıllık 1 milyar lira katkı sunacağı kaydediliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam