'Bursa dağ yolunda sorun yok, Bilecik yolu sıkıntılı' | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 06:25
SON DAKİKA

‘Bursa dağ yolunda sorun yok, Bilecik yolu sıkıntılı’

Eski Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK PARTİ Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile görüşerek, Bursa’nın devam eden karayolları yatırımlarını ele aldı. Buna göre, Orhaneli yolunda yapım çalışmaları sorunsuz ilerliyor, Bilecik yolu ise itiraz sürecinde.

reklam
‘Bursa dağ yolunda sorun yok, Bilecik yolu sıkıntılı’
Son Güncelleme :

13 Aralık 2019 - 16:10

reklam

Eski Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK PARTİ Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa’nın karayolu yatırımlarıyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile bir görüşme yaptı.

Çavuşoğlu, görüşmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyururken, mesajında “Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya gelerek, başta Bursa-Orhaneli ve ihalesi yapılan Yenişehir-Bilecik yolu olmak üzere Bursa’mızda yapımı devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında görüşmelerde bulunduk.” ifadelerini kullandı.

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın aktardığına göre, Çavuşoğlu görüşmede ilk olarak yapımı devam eden Orhaneli yolunu gündeme getirdi.

Bursa ile dağ ilçeleri arasındaki ulaşım sorununu çözecek projeye büyük önem verdiklerini belirten Çavuşoğlu, Uraloğlu’na “Bu yolla ilgili olarak aksayan, ya da öngörülemeyen, bizi sıkıntıya sokacak bir durum var mı?” sorusunu yönetti.

‘ORHANELİ YOLUNDA SIKINTI YOK’

Uraloğlu, soruyu, “Orhaneli Yolu’nu yapan müteahhit çok iyi ve biz de güveniyoruz. Yolla ilgili öngörülemeyen bir sıkıntı yok. Karayolları olarak biz de bu yola çok önem veriyoruz ve süreç aksaklık yaşanmadan devam ediyor. Öyle de devam edecek.” şeklinde yanıtladı.

Uraloğlu, Mezitler’e alternatif olarak başlayan Yenişehir-Bilecik yolundaki son durumu da şöyle aktardı:

‘YENİŞEHİR-BİLECİK YOLU SIKINTILI’

“Müteahhiti tasfiye talebinde bulundu, biz de yerine getirdik. Yeniden ihaleye çıktığımızda eski müteahhit yolu kendisinin yapmak istediğini söyleyip itiraz etti. Şimdi o itiraz süreci işliyor.”

Görüşmede Mustafakemalpaşa’nın şehir giriş-çıkışlarının yeniden düzenlenmesi, üstgeçitler ve Yalıntaş girişine köprü yapılması konuları da karar bağlandı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam