Bursa deprem bölgesinde değil mi? | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 06:13
SON DAKİKA

Bursa deprem bölgesinde değil mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’de 1.5 milyon konutun acil dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirterek, 65 bin konutun dönüşüm çalışmalarına başlandığını açıkladı. Dönüşümde ağırlığın İstanbul’a verilmesi, başta Bursa olmak üzere diğer pek çok şehir için “Onlar deprem bölgesinde değil mi?” sorusunu gündeme getirdi. Bursa’da da acil dönüşüme ihtiyacı olan on binlerce konut bulunuyor.

reklam
Bursa deprem bölgesinde değil mi?
Son Güncelleme :

14 Kasım 2019 - 18:15

reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, NTV canlı yayınında deprem riski altında bulunan konutların dönüşümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm strateji planını geçtiğimiz günlerde açıkladıklarını kaydeden Kurum, “1.5 milyon konutumuz var acil dönüşüm ihtiyacı olan. 5 yıl içinde vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde yerinde ve gönüllü olarak yapacağız diye hedef koyduk.” dedi.

Bu yıl Türkiye genelinde 65 bin kentsel dönüşümün başlangıcını sağladıklarını kaydeden Kurum, 65 bin konutun 25 binini İstanbul’da yaptıklarını açıkladı. HABERE GİT

BURSA’DA DA DEPREM RİSKİ VAR

Dönüşüm çalışmalarına İstanbul’dan başlanması “Bursa deprem bölgesi değil mi?” sorusunu gündeme taşıdı. Oysa İstanbul gibi Bursa da deprem bölgesi ve uzmanların tahminlerine göre, tıpkı istanbul gibi Bursa merkezli büyük bir deprem de uzak bir olasılık değil.

Bu durum Bursa’da ağır aksak ilerleyen, hatta başta Nilüfer’dekiler olmak üzere adeta yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarını gündeme taşıyor.

OLASI DEPREMDE EN AZ 22 BİN BİNA YIKILACAK

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin raporlarına göre, Bursa’da yaklaşık 650 bin yapı var. Bu binalardan en az 22 bininin olası bir depreme dayanamayacağı ve en az 100 bin kişinin en kaz altında kalma riskl olduğu belirtiliyor. HABERE GİT

YAPI STOĞU DA BELLİ DEĞİL RİSKLİ BİNA SAYISI DA

Buna karşılık Bursa’daki en büyük sorun, yapı stoğunun tam olarak bilinmemesi. Yapı stoğu tam olarak bilinmediği gibi Bursa’daki yapıların kaçta kaçının riskli grupta yer aldığı da bilinmiyor. İşin en acı tarafı ise bu veriyi ortaya koymak için hiçbir çalışma yapılmıyor oluşu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam