Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, girişimcileri İstanbullu yatırımcılarla buluşturdu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 00:20
SON DAKİKA

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, girişimcileri İstanbullu yatırımcılarla buluşturdu

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Anadolu Üniversitesi ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) iş birliği ile yürütülen Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programını (TechUP) başarıyla tamamlayan girişimciler, İstanbul’da yatırımcılarla buluştu.

reklam
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, girişimcileri İstanbullu yatırımcılarla buluşturdu
Son Güncelleme :

08 Şubat 2019 - 12:11

reklam

İstanbul Workinton Levent 199 ofisinde gerçekleştirilen Demo Day (Girişimci – Yatırımcı Buluşması) etkinliğinde, mentörlük, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden oluşan TechUP’ta yer alan 8 girişimci, projelerini yatırımcılara anlatma fırsatı yakaladılar.

32 saat eğitim, 110 saatlik mentörlük ve danışmanlık hizmeti

Demo Day etkinliğinin açılışında konuşan ARİNKOM TTO Temsilcisi Mehmet Hakan Dağ, “Yaklaşık 4 aydır devam eden, finans, hukuk, dijital pazarlama gibi konularda 32 saat süren eğitimlerin ve 110 saatlik mentörlük ve danışmanlık hizmetlerinin sonucunda final gününe gelmiş bulunuyoruz. Karşımıza gelecek olan firmalar TechUP programını başarıyla tamamlayarak; yenilikçi fikirlerini olgunlaştırmış, prototip aşamasını tamamlamış ve üretime başlamak için akıllı yatırıma ihtiyaç duyan girişimciler haline gelmiştir. Jüri üyelerimizin ve etkinliğimize katılan yatırımcıların, girişimcilerimizi en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyoruz. Ayrıca TechUP programlarına verdikleri destek için BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’e ve BEBKA çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.

“Genç nüfusumuz en büyük itici gücümüz”

Kalkınma ajanslarının girişimcilere sunduğu desteklere vurgu yapan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de, “Ne kadar çok girişimcimizin önünü açarsak, onların geliştirdiği ürünler ve hizmet pazarda yerini bulursa, ülke olarak arzu ettiğimiz ihracat potansiyeli daha da artar ve katma değerli ürünler elde edebiliriz. Genç nüfusumuz bu anlamda en büyük itici gücümüz, fakat bunları iyi modellememiz lazım. Devletimiz bunun için ciddi kaynaklar ayırıyor. Kamu kurumları KOSGEB, İŞKUR, Kalkınma Ajansları olarak girişimcilerimize önemli destekler veriyoruz” şeklinde konuştu.

3’üncüsü İstanbul’da gerçekleşen Demo Day etkinliğiyle birlikte önemli tecrübeler kazandıklarını dile getiren Gerim, gelecek hedeflerinin başarılı girişimcileri uluslararası yatırımcılarla buluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ARİNKOM Teknoloji Transferi Yöneticisi Orkun Başkan moderatörlüğünde yatırımcılar Diffusion Capital Partners’dan Alper Karagöz, Ida Capital’dan Cem Baytok, 500 Startups’dan Enes Hulli, TR Angels’dan Hüseyin Karayağız ve Şirket Ortağım Melek Yatırım Ağı’ndan Mehmet Buldurgan’ın katıldığı ‘Yatırımcı Paneli’nde, yatırımcılar girişimcilere tecrübelerini aktardı. Panelin ardından girişimciler jüri üyelerine projelerini detaylı olarak anlattı.

Girişimci firmalardan Umay MDT’ten Cüneyt Şenyavaş Talebox, Modoya’dan Abdurrahim Özcan Lazer Alan Tarayıcılı Navigasyon Sistemi ve Kontrol Yazılımı, Negentra’dan Gürcan Serbest hemşirelik ve ebelik eğitiminde kullanılan enjeksiyon simülasyonu, Nevisoft’tan Özer Çelik Engelsiz Çeviri, Mevsim İklimlendirme firmasından  Murat Büyükgenç Paslanmaz Çelik Soğutucu Ünitesi, PİTON’dan Burak Gül ALFA Sistem- Akıllı Ulaşım Sistemi, Remmsoft’tan Tanser Çobanoğlu ALP (Agile Lean Production), Lider Teknoloji firmasından Hakan Çukul İleri Çekirdek adlı projelerini yatırımcılara sundular.

Programın sonunda jüri üyesi yatırımcılara ve TechUP programına destekleri için BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’e  teşekkür belgesi takdim edildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam