Bursa Hemofili Derneği "Hemoman"ı tanıttı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 13:11
SON DAKİKA

Bursa Hemofili Derneği “Hemoman”ı tanıttı

Bursa Hemofili Derneğince hazırlanan proje kapsamında oluşturulan hayali karakter “Hemoman”ın tanıtımı yapıldı.

reklam
Bursa Hemofili Derneği “Hemoman”ı tanıttı
Son Güncelleme :

26 Mart 2019 - 17:47

reklam

Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen basın toplantısında, dernek tarafından 2 Mart Cumartesi akşamı yapılacak Dünya Kadınlar Günü yardım organizasyonu ile hayali karakter Hemoman hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Prof. Dr. Betül Orhaner, derneğin bir simgesi haline gelmesi planlanan Hemoman isimli karakterin tanıtımı amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Hemoman karakterinin, hemofili hastalarının çizimleriyle meydana geldiğini belirten Orhaner, “Çocuklar için hastalığı anlamak ve topluma hastalığı tanıtmak yönünden olsun böyle bir ikonun faydalı olacağı kanısındayız. Bu, ileride derneğin bir şekilde tişörtleriyle, hediyelik eşyalarıyla tanıtımını gerçekleştirecek bir simge olacak.” dedi.

Dernek Sekreteri Doç Dr. Melike Sezgin Evim de hem hemofili hastalığını tanıtmak hem de hastalığın aslında korkulacak ve bulaşıcı bir hastalık olmadığını anlatmak için Hemoman karakterinden gidildiğini belirtti.

Hemofili çocukların çok ciddi travmalara açık olduğunu vurgulayan Evim, “Hastalığı biraz daha sevimli hale getirip anlatmak için Hemoman karakteriyle yola çıktık. İlerleyen dönemlerde sık sık gündeme getireceğiz.” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam