Bursa İnegöl'de camiler ramazana hazırlanıyor | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 21:06
SON DAKİKA

Bursa İnegöl’de camiler ramazana hazırlanıyor

Bursa İnegöl Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde halı yıkama ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

reklam
Bursa İnegöl’de camiler ramazana hazırlanıyor
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2019 - 17:48

reklam

İnegöl Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazanda vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde başlattığı temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Camilerde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alper Taban, “Bizler için kutsal bir mekan olan camilerimizin sağlık ve hijyen şartları açısından hazır bir hale getirilmesi için Ramazan öncesi başlattığımız temizlik çalışmalarına dört bir koldan aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.

“CAMİLERİMİZ RAMAZAN’DA BİR BAŞKA GÜZEL”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban; “Ellerin semaya, gönüllerin hakka, alınların secdeye yöneldiği Ramazanda ilçe halkının ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde halı yıkama ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Merkez ve kırsal ayrımı yapmadan tüm camilerimizin iç ve dış tüm temizliklerini yapıyoruz. Ramazan Ayına yaklaştığımız bugünlerde, İnegöl Belediyesi olarak bizler cami temizliğine ayrı bir önem veriyoruz. Özellikle okunan mukabeleler ve kılınan teravihler ile camilerimiz önemli bir işlevi yerine getiriyor. Vatandaşlarımız Ramazan ayında camilerimize adeta akın ediyor. İbadetler için camilerimiz dolup taşıyor. Camilerimiz Ramazanda bir başka güzel. Bizlerde bu vesile ile vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyen şartlarının sağlandığı bir ortamda ibadetlerini huşu içerisinde yapmaları adına temizlik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmalarından dolayı halkımızdan da güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu durumda bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.”

GELİŞMİŞ BİR SİSTEMLE TEMİZLİK YAPILIYOR

Ramazan öncesi şehir merkezinde ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki camilerin halılarını tek tek temizleyerek Ramazan ayına hazır hale getiriyoruz diyen Taban, “Bu alanda uzman bir firma ile yaptığımız anlaşma sonucunda camilerimizin halılarını tek tek temizliyoruz. Burada yapılan işlem hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, firma yetkilileri tarafından mobil halı yıkama aracı ile tek tek bütün camiler geziliyor. Daha sonra yerinde yıkama yapıldığı için tamamen köpüksüz deterjan halılara püskürtüldükten sonra 90 dereceye kadar varan(Halının cinsine ve durumuna göre değişebiliyor) basınçlı kaynar suyla halılar yıkanıyor. Bu sayede camilerde oluşan ter kokusu, ayak ve çorap kokusu da bu uygulama ile yok oluyor. Ayrıca yıkama esnasında filtrelerden halıdan çıkan kirli suyu da çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Halıların tüy ve havlarının temizlenmesi yapılıyor. Halılara zarar verilmemesi için azami dikkat gösteriliyor. Ayrıca İnegöl merkez ve beldeden mahalleye dönüşen Alanyurt, Yeniceköy, Cerrah, Tahtaköprü ve Kurşunlu yerleşim yerlerindeki toplam 79 cami ve müftülüğümüze bağlı mescitlerimizde bu çalışmanın yerinde halı yıkama konusunda çok başarılı ve gelişmiş sistem olduğunu da buradan ifade etmek istiyorum.”

KIRSALDAKİ CAMİLERDE TEMİZLENİYOR

Kırsal Mahallelerdeki camilerde temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirten Taban, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün iki koladan yürüttüğü kırsal mahallelerin cami temizlik çalışmaları kapsamında 3 kişilik ekip ve bir araçla camilerin iç temizlikleri, halı yıkama ve dezenfektesi gerçekleştirilirken, cami müştemilatlarında bulunan şadırvan ve abdest alma yerleri, cami tuvaletlerinin genel temizliği ve camilerin bahçeleri ile cami çevresinin temizliği de yapılıyor. Ramazan ayı öncesi başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Temennimiz Ramazan ayı süresince İnegöl’e bağlı 95 kırsal mahalledeki 116’a yakın caminin temizlik çalışmalarını tamamlayarak, bayram namazında tüm camilerin temizlikleri yapılmış halde vatandaşları karşılamalarını planlanıyoruz” şeklinde konuştu.

CAMİLERİMİZ İÇİN GEREKEN ÖZENİ GÖSTERİYORUZ

2015 yılında başlattığımız bu güzel uygulamayı; İnegöl İlçe Müftülüğümüz ve Cami imamlarımızla koordineli şekilde yürüttüklerini belirten Taban, “Merkez ve beldeleri Destek Hizmetleri kontrolündeki özel bir firma yıkarken köyden mahalleye dönüşen yerleri ise Belediyemiz Temizlik işleri Müdürlüğümüz bünyesindeki ekiplerimiz temizlemektedir. Cami cemaatinin vakit namazlarında mağdur olmaması için gerekli özen gösteriliyor. Ancak halılarımızın kuruması için illaki belirli bir vakit geçiyor. Bu konuda da vatandaşlarımızın istirhamına ve duyarlılığına sığınıyoruz. Amacımız; Ramazanın manevi atmosferini daha konforlu, daha huzurlu, kokusuz ve hijyenik camilerimizde yaşamak ve yaşatmaktır. Son olarak camilerimizdeki bu temizlik çalışmasını en kısa zamanda bitirmeyi temenni eder, cenab-ı Allah’tan huzur ve güven içerisinde bizleri Ramazan Bayramına ulaştırmasını dilerim” dedi.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam