Bursa iş dünyası Almanya'da incelemelerde bulundu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

16 Nisan 2024 - 14:09
SON DAKİKA

Bursa iş dünyası Almanya’da incelemelerde bulundu

Bursalı firmalar, Almanya’da düzenlenen BAUMA Münih ve Messe 2019 sanayi teknolojileri fuarlarında incelemelerde bulundu. 

reklam
Bursa iş dünyası Almanya’da incelemelerde bulundu
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2019 - 5:48

reklam

Bursalı firmaların dış ticaret hacmini artırmak maksadıyla hayata geçen Küresel Fuar Acentesi Projesi, nisan ayında da yurt dışı programlarına devam ediyor. Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge projeleri ile 2019 yılının ilk 3 ayında 15’e yakın yurt dışı programına imza atan BTSO, son olarak Almanya’ya çıkarma yaptı. 

İnşaat sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, BAUMA 2019 İnşaat Makinaları Fuarı’nı ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, oda olarak Türkiye’nin kalkınma hedeflerine her zaman katkı sunan Bursa iş dünyasının 2019 yılında ihracatını artırmak adına çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Firmaların rekabetçi kimliğini artırmanın yanı sıra AB başta olmak üzere farklı hedef pazarlarda ihracatını artırmak için yurt dışı programları gerçekleştirdiklerini kaydeden Hasan Gürses, “Almanya’da sektör temsilcilerimizle önemli bir organizasyon gerçekleştirdik. Son 5 yılda farklı coğrafyalarda düzenlenen 170 fuar organizasyonuna 6 bini aşkın üyemizi taşırken, Almanya’ya da yaklaşık 45 fuar ziyareti gerçekleştirdik. BTSO olarak üyelerimizin ihracatını artıran hamlelerimize devam edeceğiz” dedi. 

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü Bursa’nın 25 milyar dolara yakın bir dış ticaret hacmine sahip olduğunu vurguladı. 188 ülkeye ve bölgeye ürün ihracatı yapan Bursa’nın Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 10’unu tek başına gerçekleştirdiğini dile getiren Osman Nemli, “Üyelerimiz fuar organizasyonları sayesinde bir yandan yeni işbirliklerinin adımlarını atarken bir yandan da sektörlerindeki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı yakalıyorlar” ifadelerini kullandı 

Heyet Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Ali Faruk Çolak, inşaat sektörünü yakından ilgilendiren BAUMA Münih Fuarı’na 60’tan fazla ülkeden firmanın stant açtığını ifade etti. 

BTSO, firmaların ulaşım, konaklama ve rehberlik ücretleri gibi harcamalarına kolaylık sağlamaya devam ediyor. KOSGEB, organizasyonlara katılan firmalara yakın ülkeler için 3 bin lira, uzak ülkelerde ise 5 bin liraya kadar destek sunuyor. BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defa olmak üzere bin liraya kadar destek veriyor. BTSO üyeleri, www.kfa.com.tr adresinden fuarlar hakkında detaylı bilgiler alıp, sektörlerine dâir organizasyonlar için başvuruda bulunabiliyor. 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam