Bursa İznik'te, saat kulesinin saatleri durdu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 10:42
SON DAKİKA

Bursa İznik’te, saat kulesinin saatleri durdu

BURSA’nın İznik ilçesinde bir yıl önce yaptırılan saat kulesindeki saatler durdu. 05.14’te duran saatlerin düzeltilmemesi tepki çekiyor.

reklam
Bursa İznik’te, saat kulesinin saatleri durdu
Son Güncelleme :

11 Mart 2019 - 17:46

reklam

Aralık 2017 tarihinde yapımı tamamlanan ve 250 bin TL’ye mal olan kulenin dört tarafındaki saatlerin hepsi, 05.14’te durdu.

İznikliler, duran saatlerin tamir edilmemesine tepki gösterirken, çevresindeki aydınlatmaların çoğu zaman yanmadığı belirtildi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, saat kulesinin açılışında, “İznik’in yaşamış olduğu 4 medeniyeti temsilen böyle bir saat kulesi uygun görüldü. Bu saat kulesinin her bir parçası özel olarak düşünüldü ve tasarlandı. Bu saat kulesinin her bir parçasında 4 medeniyete ait izler bulmak mümkün” demişti.

Kuleyi inşa eden yetkililerden alınan bilgiye göre, saatlerin yurt dışından getirildiği, zaman ayarının ise uydu bağlantısı ile otomatik olarak yapıldığı öğrenildi.

Arızanın kendilerinden kaynaklanmadığını belirten yetkililer, saatlerin durmasının tek sebebinin elektrik kesintisi ve voltaj düşüklüğü olduğunu belirtti.

Bunun için de özellikle saat ve kule aydınlatmasının ayrı yapıldığı kaydedildi.

Belediyenin atan şalteli kaldırması durumunda saatin yeniden çalışabileceğine vurgu yapıldı. 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam