'Bursa-Karacabey arası devlet aklıyla planlanmalı' | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 15:12
SON DAKİKA

‘Bursa-Karacabey arası devlet aklıyla planlanmalı’

Kısa süre önce yeni yayın dönemine merhaba diyen enBursa.com yönetici ve yazarları Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Karacabey’in mevcut ve planlanan yatırımları hakkında önemli açıklamalar yapan Başkan Özkan, bazı projeleri ise enBursa.com ekibiyle birlikte yerinde inceledi.

reklam
‘Bursa-Karacabey arası devlet aklıyla planlanmalı’
Son Güncelleme :

19 Aralık 2019 - 20:10

reklam

Bursa’nın Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, enBursa.com yönetici ve yazarları ile sohbetine yönetim anlayışını anlatarak şöyle başladı:

‘3T FORMÜLÜMÜZ KARACABEY’DE KABUL GÖRDÜ’

“Karacabey olarak bir felsefemiz var; Karacabey’de doğan, Karacabey’de doyan, yolu Karacabey’den geçen her insanın Karacabey için yapacak bir şeyleri olmalı. Ortak akıl paydasında, diğer siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Geçmişteki küçük olsun benim olsun zihniyetinin Karacabey’e çok fayda sağlamadığı anlayışından hareketle kucaklayıcı bir şekilde çalışmaları sürdürüyoruz. Karacabey deyince akla soğan, tarım ve hayvancılık geliyor. Bu noktada belediye imkanları doğrultusunda yapılması gerekenleri yapma gayreti içerisindeyiz. ‘3T’ bunun formüle edilmiş hali. Tarım, teknoloji ve turizm yatırımları. Bu anlayışı Karacabey benimsedi.”

Özkan, örnekler vererek kamu yatırımları anlamında Karacabey’in şanslı bir dönemden geçtiğini belirterek şöyle devam etti:

‘DEVLET YATIRIMLARINDA ŞANSLI BİR DÖNEMDEYİZ’

“Devlet yatırımları açısından Karacabey için şanslı bir dönemdeyiz. Görecik Barajı yıllardan beri dile getiriliyordu. Biz bunun gerçekleşmesi için girişimleirmizi yaptık. Şu anda inşaat devam ediyor. Çok kaliteli bir içme suyuna sahibiz ve bu imkandan Karacabeyliler de yararlanacak inşallah. Otoyolun Karacabey’den giriş ve çıkışının olması çok büyük bir avantaj. Karacabey ve İstanbul komşu kapısı haline geldi deniyor. Demiryolu Karacabey’den geçecek. Karacabey salçalık domatesin yüzde 40’ını üretiyor. Bu açıdan ulaşım imkanlarının önemi de ortaya çıkıyor”

Özkan, Karacabey’de ulusal ve uluslararası firmaların önemli yatırımlarda bulunduğunu söyleyerek yeni yatırımları anlattı.

KARACABEY’E DEV JAPON YATIRIMI

“Karacabey tohumculuk noktasında odaklaşıyor. Ciddi uluslararası firmalar yatırım yapıyorlar. Son olarak Japon TAKİ firması bölgemize yatırım yapacak. Dünya ölçeğinde çok önemli bir tohum markası. Bununla birlikte çiçek, fide ve sera alanında faaliyet gösterecek. Faaliyet alanlarının bir kısmında mevsimlik işçi kullandıkları için yatırımın bir kısmını dağ yöresinde ,muhtemelen Orhaneli’de gerçekleştirecekler.Bölgede göçün önlenmesine de katkı sağlayacak.”

İlçeye kurulacak defne tesisine de değinen Özkan şöyle konuştu:

‘TÜRKİYE’NİN EN MODERN DEFNE TESİSİ GÜN SAYIYOR’

“Yine bir müteşebbis Türkiye’nin en modern nitelikli defne tesisini burada kuracak. Son aşamaya geldi. Nasip olursa 1-2 ay içinde açılır. Hem istihdam hem de kırsal kalkınma anlamında önemli olacak. Fabrikada çalışanlar ve toplayıcılarla birlikte bin kişilik bir istihdam öngörülüyor.”

İlçede TEKNOSAB gibi dev sanayi yatırımlarının da olduğunu belirten Özkan, “Planlı sanayileşmekten yanayım” dedi ve ekledi:

‘PLANLI SANAYİLEŞMEKTEN YANAYIM’

“TEKNOSAB’ın müteşebbis heyetindeyiz. Biz planlı olarak bu sanayileşmeyi götürmek durumundayız. Tarıma elverişli olmayan bölgelerde bizim sanayi için yerler planlamamız lazım. Yoksa bunun yanlış örneklerini Bursa’da görüyoruz. Sonra insanlar gidip tarımsal depo adı altında ruhsat alıp daha sonra bunu sanayi tesisine çeviriyorlar. Ben planlamadan, devlet aklıyla üst ölçekten bakılması gerektiğine inanıyorum.”

Özkan, gerek yeni yatırımlarla artacak nüfus yükü , gerekse de Bursa’yı rahatlatma anlamında önemli bir öneriyi dile getirerek şöyle devam etti:

‘KARACABEY-BURSA ARASI DEVLET AKLIYLA PLANLANMALI’

“Karacabey ile Bursa arası köylerde 50 yaş altı insan yok. Hazine arazileri buralarda çok. Ben devlet aklıyla Karacabey Bursa arasının planlanmasından yanayım. Çok ciddi insan potansiyelini barındırabilecek bir alan var.TEKNOSAB nedeniyle bir nüfus yükü olacak. Çünkü arkadan gelirse yarın öbür gün bunu neden bu şekilde yapmadık diye söylenebilir.”

Longoz, defne ve ıhlamur ormanları, ayı barınağı, boğaz ve leylek köyü gibi değerleri bulunan Karacabey’de yeni turizm yatırımlarını da anlatan Özkan, şöyle konuştu:

KARACABEY’E TURİZM YATIRIMLARI

“Yap işlet devret modeliyle Longoz Ormanları’nın kıyısına butik oteli bungalov evler ve akuapark şeklinde yatırımlar kazandıracağız. Eski hastanenin B bloğunu yap işlet devret projesiyle ihaleye verdik. 2-3 ay içerisinde 4 yıldızlı bir otel Karacabey’in konaklama problemlerini çözecek inşallah. Öğretmenler Parkı’nda yaklaşık 300 dönümlük alanda çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki bahar sonu bitirmiş olacağız.”

Karacabey’in Spor Bakanlığı’ndan 8 milyon 200 bin TL ile Büyükşehir Belediyesi’nden sonra en çok destek alan ilçe olduğunu ve bu yatırımların kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Özkan, otopark sıkıntısı ile ilgili atılan adımları da şöyle değerlendirdi:

‘OTOPARK SIKINTISI ÇÖZÜLÜYOR’

“Ölçeği büyük alanlarda 4 kat yerine 6 kat vererek alan kazanıyoruz. O alanları otopark ve yeşil alan olarak değerlendiriyoruz. Eski vergi dairesinin olduğu alanda toplam 300 araçlık otoparkımız bitme aşamasında. Çeşitli mahallelerde açık otoparklar oluşturuyoruz. Belediye kademe binasının arkasını tarım park olarak çiftçilerimize tahsis ettik.”

İlçede alkollü meknaların belirli bir planlama ile yrleşim alanları dışına çıkarılma çalışmlarının Ramazan ayı itibari ile gerçekleşeceğini hatırlatan Özkan, Karacabey’in 5 yıllık problemlerini çözecek kaynak ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

‘KARACABEY’İN 5 YILI İÇİN 300 DÖNÜMLÜK YENİ KAYNAK’

“Geçmiş dönemde imara açılan sanayinin arkasında bir alan var. Orayla ilgili plan çalışması yapıyoruz. Oradan Karacabey Belediyesi’ne 300 dönümlük alan aktarılmasını hedefliyoruz. Bu da Karacabey’in önümüzdeki 5 yıllık problemlerimizi çözecek. Karacabey’in rantını Karacabeylilere kazandırmaya çalışıyoruz.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam