Bursa Karacabey yüzlerce kuş fotoğrafçısına ev sahipliği yaptı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 11:19
SON DAKİKA

Bursa Karacabey yüzlerce kuş fotoğrafçısına ev sahipliği yaptı

Bursa Karacabey Belediyesi’nin doğa turizmine yönelik yaptığı ataklarla ülke çapında ses getiren çalışmaları, meyvelerini vermeye devam ediyor. Daha önce ulusal pek çok kampa ev sahipliği yapan Karacabey, son olarak Birdpx üyesi kuş fotoğrafçılarının katılımıyla unutulmaz bir kampa daha imza attı.

reklam
Bursa Karacabey yüzlerce kuş fotoğrafçısına ev sahipliği yaptı
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2019 - 5:52

reklam

Karacabey Belediyesi ve birdpx.com iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Kuş Fotoğraf Kampı’ sayesinde yüzlerce kuş fotoğrafçısı ilçede bir araya gelerek, oldukça keyifli anlar yaşadı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen fotoğrafçılar, Karacabey’in yaban hayatını fotoğraflayarak envanter listesine katkıda bulundu.

Yeniköy Piknik Alanı içerisinde kurulan kampa Türkiye’nin çeşitli illerinden fotoğrafçılar adeta akın etti. Etkinlik kapsamında fotoğrafçı ve kuş gözlemciler, 3 gün boyunca bahar göçünde olan yabani kuşları fotoğrafladı.

Doğal güzelliklerimizi paylaşıyoruz

Kampla ilgili açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçedeki doğal güzellikleri böyle güzel bir organizasyonla insanlarla paylaşmaktan mutlu olduklarını söyledi. Özkan, bugüne kadar değişik birçok etkinliğe imza attıklarını belirterek, “Geçmişte farklı amaçlarla bir araya gelen grupları ilçemizin farklı bölgelerinde ağırlamıştık. Bunlara bir yenisini de Birdpx ailesi ile kattık. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek bizlerin misafiri olan tüm fotoğrafçı ve gözlemcilere teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kuş envanter listesi güncellendi

Birdpx Kurucusu İhsan Çiçek de, her yıl Türkiye’nin önemli bir doğal alanında fotoğraf kampı yaptıklarını kaydetti. Çiçek, bu yıl da adreslerinin Türkiye’nin önemli doğal alanlarından Karacabey Longozu olduğunu ifade ederek, “Karacabey Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen kampımıza Malatya, Adana, Antalya, Ankara, İzmir, Zonguldak gibi ülkemizin dört bir yanından yüzlerce fotoğrafçı akın etti. Bizler bu kampla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken Karacabey’in kuş envanter listesini de güncellemiş ve fotoğraflarla belgelemiş oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam