Bursa Karacabey'e Japon yatırımı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 02:17
SON DAKİKA

Bursa Karacabey’e Japon yatırımı

Dünyanın önde gelen tohum marklarından Japon TAKİ firması Bursa’nın Karacabey ilçesine yatırım kararı aldı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yeni yatırımı enbursa.com’a değerlendirdi.

reklam
Bursa Karacabey’e Japon yatırımı
Son Güncelleme :

20 Aralık 2019 - 17:10

reklam

Tarım ve hayvancılığın yanı sıra teknoloji ve turizm yatırımları ile ilçeyi kalkındırmayı hedefleyen Karacabey Belediyesi, uluslararası yatırımcıların da dikkatini çekiyor.

JAPONLAR KARACABEY’DE KARAR KILDI

Son olarak dünyanın en büyük tohum markaları arasında yer alan Japon TAKİ firması Karacabey’e yatırım kararı aldı.

enBursa.com yönetici ve yazarlarını ağırlayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tohum sektöründe dünyanın en büyük firmalarından birine daha ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ederek, “Bu dönemde birçok yeni yatırım sayesinde ve 3T vizyonumuz ile büyük Karacabey yürüyüşümüz devam edecektir” diye konuştu.

Başkan Özkan, firmanın mevsimlik işçi talebini de göz önüne alarak yatırımın bir kısmını Orhaneli’de gerçekleştirmesinin beklendiğini ifade etti.

‘HEM KARACABEY’E HEM DE DAĞ İLÇELERİNE KATKI SAĞLAYACAK’

Merkezi Karacabey’de olacak yeni yatırımın hem ilçe halkına hem de dağ ilçelerine katkı sağlayacağını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

“Karacabey tohumculuk noktasında odaklaşıyor. Ciddi uluslararası firmalar yatırım yapıyorlar. Son olarak Japon TAKİ firması bölgemize yatırım yapacak. Dünya ölçeğinde çok önemli bir tohum markası. Bununla birlikte çiçek, fide ve sera alanında faaliyet gösterecek. Faaliyet alanlarının bir kısmında mevsimlik işçi kullandıkları için yatırımın bir kısmını dağ yöresinde ,muhtemelen Orhaneli’de gerçekleştirecekler.Bölgede göçün önlenmesine de katkı sağlayacak.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam