Bursa medyasında bir dönemin sonu! OLAY TV ekranı karardı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 04:11
SON DAKİKA

Bursa medyasında bir dönemin sonu! OLAY TV ekranı karardı

Bursa’nın köklü medya kuruluşlarından Olay Medya’nın televizyonu OLAY TV, yayın hayatına resmen son verdi. OLAY TV ekranın dün akşam karardı. OLAY TV ile birlikte Olay FM de kapandı.

reklam
Bursa medyasında bir dönemin sonu! OLAY TV ekranı karardı
Son Güncelleme :

01 Kasım 2019 - 10:25

reklam

Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından OLAY TV, 25 yıllık yayın hayatına dün akşam itibariyle son verdi.

TV görüntüsü yerini siyah ekrana bıraktı.

Olay gazetesinin bugün sayısında konuyla ilgili bir bilgilendirme yapılmaması dikkat çekti.

OLAY TV Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, izleyicilere veda etti.

Öztat, televizyon ekibiyle birlikte medya binası önünde çekilen fotoğrafına, “Bazen gitmek gerekir. Nedeni niçini olmadan bir gidiş… Dönmek mi? Nasip… Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürler…” notunu ekledi.

‘BİZE AYRILAN SÜRENİN SONUNA GELDİK’

Olay TV Haber Müdürü Esra Türker de sosyal medya hesabından yaptığı veda paylaşımında, “Bugün Bursa basınında bir devir kapandı. Bursa medyasının amiral gemisi artık yoluna sadece yazılı basın ve internet haberleriyle devam edecek. Olay Televizyonu ekranlarından her gün evlere konuk olduk, gerçekleri tarafsız bir bakış açısıyla beyaz camdan yansıtmaya çalıştık. Ve bize ayrılan sürenin sonuna geldik… Bu ekibin parçası olmak her zaman bir ayrıcalıktı” dedi.

GÜLİNAY SELÇUK’TAN DUYGUSAL VEDA

OLAY TV Ana Haber Sunucusu Gülinay Selçuk da sosyal medya hesabından 30 Eylül ve 31 Ekim tarihli iki fotoğraf paylaşarak, duygusal bir veda mesajı yayınladı:

“Çok güzel insanlarla tanışmak, kardeş olmak… Çok güzel anları paylaşmak… Bazen ağlaşmak, bazen bağrışmak… Hep beraber çok güzel işler başarmak… Ya da hep beraber batmak ve/veya çıkmak. Ve hiç ayrılmayacakmış gibi vedalaşmak…”

ÇALIŞANLARDAN VEDA MESAJLARI

Basın emekçileri de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla yıllardır emek verdikleri OLAY TV’ye veda etti.

OLAY TV çalışanları bir yandan da internet medyasında kendileriyle ilgili haberleri okudu.

25 YILDIR YAYINDAYDI

OLAY TV, 19 Aralık 1994 tarihinde eski Devlet Bakanı ve iş adamı Cavit Çağlar tarafından kuruldu. Olay gazetesi ve Olay FM’in ardından grubun üçüncü yayın organı oldu. Çağlar, Olay TV’den 2 yıl sonra da NTV’yi kurdu. Olay TV, NTV bağıyla kısa sürede güçlenen bir yayın ağına ulaştı. Bursa’nın yanısıra uydu aracılığıyla tüm Türkiye ve dünyanın büyük bölümüne yayınını ulaştırdı. Bursa için önemli bir bilgi kaynağı olurken, Türkiye genelinde de Bursa’nın medya gücünü temsil etti. TMSF, 7 Mart 2008 tarihinde OLAY Medya’ya el koydu, ancak Aralık 2010’da yeniden Çağlar grubuna iade edildi.

OLAY FM DE KAPANDI

Bursa’nın en çok dinlenen radyolarından Olay FM de Olay TV ile birlikte yayın hayatını sonlandırdı.

Olay FM Yayın Yönetmeni Mahmut Uçakcan, veda mesajında “Çok başarılar kazandık hep birlikte. Şimdi ayrılık vakti. Olay FM ve Olay TV yayın hayatına nokta koyarken, bize de geride bıraktığımız hatıraları gurur ve mutlulukta anmak kalıyor. Dünden bugüne tüm çalışma arkadaşlarıma, medya yönetimine ve olmazsa olmazımız siz dinleyicilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Veda etmeyi pek beceremiyorum, son anonsu bırakıyorum size. Yeniden ‘merhaba’ diyeceğimiz günlerde buluşmak üzere…” dedi.

90.5 frekanslarından yayın yapan Olay FM, 17 Mayıs 1995 tarihinde yayın hayatına başlamış, Bursa ve Güney Marmara’da, tam 22 yıldır aralıksız devam eden uydu yayını ile Asya ve Avrupa kıtalarında, internet yayını ile de tüm dünyada dinlenebilmekteydi.

SON DÖNEMDE NELER OLDU?

Bundan yaklaşık 1.5 ay önce ekonomik güçlükler nedeniyle Çağlar’ın medya grubundan çekileceği, Olay Medya’yı da kapatacağı haberleri yayıldı. “Çalışanlarının maaşını ödeyemen patron olmaktansa kapatırım” dediği öğrenilen Çağlar, bir süre sonra kararını revize etti. Buna göre, 1987’de kurulan Olay gazetesinin yayınına devam etmesi, Olay TV için de gelişmelerin izlenmesi kararı alındı. Gelinen noktada OLAY TV kapanıyor, Olay gazetesi ile hem yazılı hem de dijital mecrada yayınına devam edecek.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam