Bursa medyasında yeni dönem | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 21:28
SON DAKİKA

Bursa medyasında yeni dönem

Yeni nesil medyanın güçlü ve yenilikçi sesi enBursa.com, bugün düzenlenen görkemli törenle yeni yayın dönemine başladı.

reklam
Bursa medyasında yeni dönem
Son Güncelleme :

16 Kasım 2019 - 18:10

reklam

Ulusal ve yerel basının yeniden şekillendiği bir dönemde tecrübesini yenilik ile buluşturan enBursa.com’da yeni yayın dönemi başladı.

EA Medya çatısı altında Bursa medyasına yeni bir soluk getirecek enBursa.com’un yeni dönem tanıtım toplantısı, Nilüfer Konak Mahallesi Oğuz Sokak’taki yeni yerinde yapıldı.

“Sadece gazetecilik için biz varız” ilkesini benimseyen isimler ile yayın hayatına devam eden enBursa’nın yeni dönem toplantısı, Bursa’nın siyaset, iş ve sivil toplum dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

BURSA’NIN SİYASET, İŞ VE CEMİYET DÜNYASI ENBURSA’DA BULUŞTU

Tanıtım toplantısına AK PARTİ Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu katıldı.

Törende Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile çok sayıda yerel yönetici de hazır bulundu.

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, BSMMMO Doğan Yılmaz, İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede, Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, ASDER Başkanı Rahim Dede, BUTİMAR Araştırma Başkanı Gürkan Duman, iş adamı Orhan Adanur ile iş, siyaset ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan EA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, genç bir girişimci olarak, internet dünyasıyla yakından ilgilendiğini belirtti. Bir süre önce Türkiye’nin en büyük sosyal medya platformlarıyla ortaklık kurduklarını kaydeden Adanur, şunları söyledi:

‘İNTERNET KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR’

“Uludağ Sözlük 850 bin günlük ziyaretçisi ve 700 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük ikinci sözlük platformu. İnci Sözlük ise 1,2 milyon üyeye ve sosyal medyada toplam 15 milyon takipçiye sahip. Uludağ Sözlük’te 3 milyon konu başlığı ile ilgili 22 milyon adet yazı yazılmıştır. Türkiye internet kültürüne çok şey kazandıran İnci Sözlük fotoğraf altına kırmızı şerit çekerek, içeriğe uygun mizahi yazılar yazılması prensibine dayanan ‘caps’in öncülerindendir. İnternet fenomeni ‘caps’in tescil sahibi olan İnci Caps’te üretilen içerikler Facebook ve twitter gibi sosyal ağlarda yoğun olarak paylaşılıyor. Bu projedeki değerli ortaklarımız Serkan İnci ve İsmail Alper de bugün aramızdalar.”

Dijital medya alanındaki ikinci adımı Bursa’nın yeni nesil medyası enBursa.com ile attıklarını kaydeden Adanur, şöyle devam etti:

‘GAZETECİLİĞİN ÖZEL AMAÇ VE ÇIKARLARA ALET EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

“Uygar Külhaşoğlu tarafından kurulan ve Esat Kaplan yönetimindeki yayın politikası ile başarılı olan enBursa.com ile de bir ortaklık gerçekleştirdik. Bursa medyasının güçlü kalemlerinden Cennet Cankılıç, Selahattin Adıgüzeller, İsmail Kemankaş, Özgür Erdursun da enbursa.com ailesine katıldılar. Kendilerine hayırlı olsun ve aramıza hoş geldin diyoruz. Yazar kadromuza önemli isimler katmaya devam edeceğiz. EA Medya AŞ olarak dijital alanda yatırımlarımız devam edecek. Amacımız günümüzün hız çağında yeni nesil medya kanallarıyla milyonlarca kişi ile etkileşim halinde olabilmek. Bunu yaparken elbette ilkelerimiz olacak. En başta kamusal bir görev olan gazeteciliği ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bunu yapanların karşısına dikileceğiz.”

‘ENBURSA, BURSA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, “Bugün enBursa’nın güzel gününde sizlerle birlikteyiz. Bursa için çok önemli olan bir basın kurumu olduklarını düşünüyorum. Tarafsız habercilik anlayışı ile yayınlarına ve bizi bilgilendirmeye, haberciliğe devam edeceklerdir. Kendilerine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

‘ENBURSA’YA GÖNÜL KOYANLARIN MESLEK AHLAKLARI İSPATLANMIŞTIR’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu da “Medya, demokrasinin daraldığı dönemlerde daha büyük ihtiyaç. Siyasi tarihimizde de demokrasinin en daraldığı dönemlerden birini yaşıyoruz, bu nedenle de medyanın çok sesliliği, renkliliği, çokluğu çok önemli. Özellikle de Bursa’da yaşanan bu daralma sürecinde yeni bir gücün, yeni bir sesin varlığını görmek çok mutluluk verici. Bu konuda enBursa grubuna sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ben bu işe gönül koyanları yaklaşık 20 yıldır tanıyorum ve hepsinin medya ve meslek ahlaklarının ve namuslarının ispatlanmış kişiler olduğunu biliyorum. Biz de onlara destek olmak için her türlü desteği vermeye hazırız. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

‘ENBURSA YENİ BİR SES YENİ BİR NEFES’

AK PARTİ Bursa Milletvekili Refik Özen de “enBursa, Bursa’ya yeni bir ses, yeni bir nefes kazandırdı. Bu anlamda güçlü yazar kadroları ile önümüzdeki süreçte de tahmin ediyorum kadrolarına katacakları yeni kalemlerle de bu pozisyonu güçlendirmiş olacaklar. Basının vatandaşı bilgilendirmesi noktasında da önemli bir görev icra edeceklerini tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YENİ DÖNEMDE DAHA GÜÇLÜ

Yaklaşık 2 yıl gibi kısa bir sürede yayınlarıyla adından sıkça söz ettiren enBursa.com, yeni dönemde de güçlü kadrosuyla başta Bursa olmak üzere Türkiye ve Dünya gündeminin nabzını tutmaya devam edecek.

Önemli bir atılım gerçekleştiren enBursa.com, güçlenen kadrosuyla da dikkat çekiyor. Deneyim ve dinamizmi bir araya getiren enBursa.com, Bursa basınının en etkin ve güvenilir kalemlerini bir araya getiriyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam