Bursa Mudanya'da yanan alan yeşilleniyor | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 01:44
SON DAKİKA

Bursa Mudanya’da yanan alan yeşilleniyor

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2015 ve 2018 yaz aylarında çıkan yangınlarla küle dönen Göynüklü, Çağrışan ve Nilüferköy ve çevresindeki ormanlık alanda fidanlar boy vermeye başladı.

reklam
Bursa Mudanya’da yanan alan yeşilleniyor
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2019 - 10:15

reklam

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, tüm alanın ağaçlandırma çalışmasını küle dönmüş ağaçları temizledikten sonra tamamladı.

Küle dönen 170 hektarlık alanın enkazları temizlenip kısa bir sürede 100 hektarına kendi yetiştirdikleri fidanları diktiklerini belirten Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın ise, “Geride kalan alanlara ise tohum ekerek ağaçlandırdık. İnşallah buranın 15 yıl boyunca sürekli bakımı ve takibi yapılacak. Burası kendi biyolojik haline kavuştuktan sonra diğer ormanlar gibi kendi haline bırakılacak. Kısa sürede 170 hektarlık alan kül oldu. Bizim ağaçlandırmamız kısa sürede olsa da, tekrar eski haline gelmesi uzun bir zaman alıyor. Bunun için vatandaşlarımız açık alanlarda ateş yakmamalı, sigara izmariti atmamalı ve yangın çıkarabilecek her unsurdan uzak durmalı” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam