Bursa sahilinde 'kıyı kenar' sorunu ortadan kalkacak mı? | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 12:23
SON DAKİKA

Bursa sahilinde ‘kıyı kenar’ sorunu ortadan kalkacak mı?

Bursa’nın da aralarında olduğu birçok ilde mağduriyetlere yol açan Kıyı Kenar Kanunu’yla ilgili Mudanya Belediyesi’nden önemli bir adım geldi.

reklam
Bursa sahilinde ‘kıyı kenar’ sorunu ortadan kalkacak mı?
Son Güncelleme :

29 Kasım 2019 - 11:15

reklam

Denizler, nehirler ya da göllere, suyun bittiği yerden itibaren 50 metre mesafede yapılaşma yasağı getiren yasal düzenleme, getirdiği imar problemleriyle hem vatandaş hem de belediyeler açısından büyük sıkıntılara yol açtı. Bazı binalar tadilat izni alamazken, bazıu binalarda satış sırasında ikamet belgesi verilemediği için banka kredileri kullanılamıyor.

Sorunla ilgili önemli bir adım atan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a şunları anlattı:

‘ENVANTER ÇALIŞMASI BAŞLATTIK’

“Mudanya ilçemiz sahillerinde doğuda Altıntaş hariç olmak üzere, batıda Kumyaka dahil uzun bir bölgede kıyı kenar çizgisine yönelik envanter çalışması başlattık. Mudanya’da Ömerbey, Halitpaşa, Mütareke gibi sahilde kurulmuş mahallelerimiz kıyı kenar çizgisinde kalıyor. Tarihi yalı evleri bile bu kapsamda kalıyor. Aynı şekilde Güzelyalı’da Burgaz, Eğitim, Yalı mahalleleri bu kapsamda. Kumyaka Köyü de yine kıyı kenar çizgisinde.”

‘İMAR SORUNLARI ORTADAN KALKACAK’

“Bu mahallelerde yıllar önce yapılmış binlerce yapı var. Düzenleme yapılırken mevcut durum göz önüne alınmamış. Bu bölgelerdeki mevcut yapıları imar bölgesi haline getireceğiz. Zaten yıllardır var olan binalar yasallaşacak, imar sorunları ortadan kalkacak.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam