Bursa treni 'hız'lanacak mı? Bakanlar Kurulu gündeminde… | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 15:07
SON DAKİKA

Bursa treni ‘hız’lanacak mı? Bakanlar Kurulu gündeminde…

Bursa’ya tren projesinin yeniden “hızlı” kategorisine alınması konusunda yeni bir umut doğdu.

reklam
Bursa treni ‘hız’lanacak mı? Bakanlar Kurulu gündeminde…
Son Güncelleme :

04 Kasım 2019 - 12:15

reklam

Adeta yılan hikayesine dönen Bursa’ya hızlı tren projesinde sıcak bir gelişme yaşandı.

Devlet Demiryolları’nın ağustos ayı başında yaptığı revizyonla Bursa projesi “hızlı tren” kategorisinden “yüksek standartlı demiryolu hattı” kategorisine alınmıştı.

Bursa projesiyle ilgili yeni bir revizyonun gündemde olduğu, hatta konunun Bakanlar Kurulu gündeminde ele alındığı kaydedildi.

Konuyla ilgili gelişmeleri bugünkü köşesine taşıyan Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak’ın oluşturduğu ve kent ulaşımını mercek altında tutup öneriler üretmeyi amaçlayan Ulaşım Komisyonu’nun sessiz sedasız önemli çalışmalar yaptığını belirterek, şunları yazdı:

BAKANLAR KURULU’NA GELDİ

“Bursa hattının, TCDD’nin 2019 Yatırım Ptogramı’nda 1 Ağustos’ta yaptığı revizyonla hızlı trenden Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’na alındığını bu sütunlardan duyurmuştuk.

İşte…

Bursa’da geniş hayal kırıklığına yol açan kategori değişikliği için Ankara’da yeni bir umut doğduğunu İMO Ulaşım Komisyonu’nda öğrendik.

Buna göre…

Ulaştırma Bakanlığı’nın projenin yeniden hızlı tren olması için yaptığı çalışma Bakanlar Kurulu gündemine geldi. Bütçe olanakları doğrultusunda yapılacak yeni ihale buna göre olacak.

Tam bu noktada Bursa lobisi önem kazanıyor.

Kentin tüm dinamiklerinin, başta da en büyük ve en etkili çatı kuruluşu olarak BTSO’nun siyasileri yalnız bırakmayıp ağır destek vermeleri gerekiyor.

Bursa olarak hızlı treni çok istediğimizi göstermeliyiz.”

Yazısında bir de fotoğrafa yer veren Yılmaz, şöyle devam etti:

TABELA YENİDEN ASILDI

“Çevre Yolu’nda İstanbul Caddesi’ni geçip Ankara yönüne gidenler Demirtaş Tüneli girişini ve önünde uzanan viyadükteki çalışmaları izleyip gözlemliyorlar.

Tünelin girişinde…

Çalışmaların ilk gününden itibaren Yüksek Hızlı Tren tabelası vardı. Fakat, TCDD 2019 Yatırım Programı’nda projenin hızlı tren kategorisinden çıkarılmasından sonra tabela kaldırılmıştı.

O tabelanın…

Yeniden yerine asıldığını, cuma günü yoldan geçerken gördük ve umutlandık.”

DEMİRYOLU PROJELERİNDE HIZ UNSURU

BURSA’YA TREN SADECE SİYASİLERİN SORUNU MU?

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam