Bursa Ülkü Ocaklarından anlamlı etkinlik | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 14:49
SON DAKİKA

Bursa Ülkü Ocaklarından anlamlı etkinlik

Bursa Ülkü Ocakları Bursa Kent Meydanı merdivenlerinde 24 Kasım öğretmenler günü kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

reklam
Bursa Ülkü Ocaklarından anlamlı etkinlik
Son Güncelleme :

24 Kasım 2019 - 18:10

reklam

Etkinlik sonrası Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir gençlere seslendi;

Sevgili öğrenciler, konuşmama başlamadan önce bugünün 24 Kasım olması sebebiyle görevini hakkıyla yerine getiren kıymetli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Vatanı ve milleti için canla başla çalışırken görevi sırasında şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.Bugün burada toplanmamızın amacı, kitap okuma farkındalığı yaratmaktır. Okuyan insan bilgiye daha hızlı sahip olur, güvenilir kaynaklara ulaşır ve bilgileri sorgular. Okumayan insan ise ona ne denilirse körü körüne, taassupla, bağnazlıkla kabul eder. İnsanoğlu doğumla başlayıp ölümle son bulacak hayat yolunda sürekli bir değişim, sürekli bir gelişme ve yenileşme içerisindedir. Bu değişim, gelişme ve yenileşmede okumanın, bilgi sahibi olmanın payı kuşkusuz en yüksektir. Kitaplar insanların kimliğidir. Geçmişimizi, bizden önceki insanların tecrübelerini, yaşadıklarını ve kültürümüzü kitaplardan öğreniriz. Kitap okuyan toplumların diğer toplumlara nazaran gelişmişlik ve kültür seviyeleri oldukça yüksektir. Yüce Rabbimizin, Peygamber efendimize ilk emri “Oku” olmuştur. Bizlerde bu ilk emri yerine getirmekle ve Rabbimizin razı olacağı şekilde okumakla mükellefiz. Kitap okumak için evimizde olmamıza gerek yoktur. Sokakta, otobüste, her yerde ve her anda kitap okunabilir; yeter ki okuma arzusu ve okuma alışkanlığı olsun. Biz de, Bursa Ülkü Ocakları olarak Türk milletini okumaya davet ediyoruz.
Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sinan Ateş’in dediği gibi “Okumayan, araştırmayan, sorgulamayan kişiler bu cephenin arkasında su bile taşıyamayacak.” Biz Bursa Ülkü Ocakları, düşünen, konuşan, fikir üreten ve uygulayan bir Türk gençliği hayal ediyoruz. İdeallerimiz için projeler geliştirmeye ve gençlerimizin eğitimlerine destek olmaya devam edeceğiz. Sizleri, bu vesileyle, kitap okumaya verdiğiniz destek için kutluyorum. Buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum.
Ne Mutlu Türküm Diyene…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam