Bursa Uludağlı öğrencilerden 'sıfır atık' seferberliği | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 14:08
SON DAKİKA

Bursa Uludağlı öğrencilerden ‘sıfır atık’ seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından ortaya çıkarılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden destek geldi. BUÜ Çevre Topluluğu öğrencileri, hazırladıkları proje ile Görükle Merkez Kampüsü Yemekhanesi’ndeki atıkların sıfıra indirilmesini sağladı.

reklam
Bursa Uludağlı öğrencilerden ‘sıfır atık’ seferberliği
Son Güncelleme :

27 Aralık 2018 - 10:34

reklam

Emine Erdoğan’ın hayata geçirdiği ve 2019 yılında tüm kamu kurumlarında zorunlu hale getirilecek olan ‘Sıfır Atık Projesi’ne bir destek de Bursa Uludağ Üniversitesi’nden geldi. BUÜ Çevre Topluluğu öğrencileri, üniversitenin merkez Görükle Kampüsü’nde bulunan yemekhaneye kurdukları sistem sayesinde tüm katı ve yemek atıklarını ayrıştırarak geri dönüşümlerini sağladı.

EMİNE ERDOĞAN’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ve Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen ‘Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak’ projesine üniversitenin merkez kampüsünden start verdiklerini söyleyen Topluluk Başkanı Onur Candar; “Hedefimiz Bursa Uludağ Üniversitesi’nin tüm yemekhanelerinde bu sistemin uygulanmasını sağlamak. İlk olarak Görükle Merkez Öğrenci Yemekhanesi’nden başladık. İki hafta boyunca aralıksız devam ettirdik. Katı atıkları, üniversite içerisinde yer alan geri dönüşüm kutularına koyduk. Yemek atıklarını ile hayvan sever gönüllülerle birlikte toplayarak sokak hayvanlarına ulaştırdık. Diğer topluluklardan da destek aldık. Tüm üniversite yönetimi, hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımız bizlere yardımcı oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz. 2019 yılında zorunlu olarak uygulanmaya başlayacak projenin ülke genelinde yaygınlaştırılacak olmasından dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendiye de böylesine önemli bir projeye önderlik ettikleri için ayrıca teşekkür etmek istiyoruz” diye konuştu.

YEMEK ATIKLARINDA KÜRDAN VE PEÇETEYE DİKKAT!

Yemekhanelerde oluşan geri dönüştürülebilir atıkların toplanması sürecinde ayrıştırma konusuna vurgu yapan Topluluk Başkanı ve Çevre Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Onur Candar; “Yemekhanelerimizde oluşan geri dönüştürülebilir atıkların yemek ve diğer atıklardan ayrı toplanması gerekiyor. Atıkları geri dönüşüm kutularına atarken dikkat etmemiz gereken ambalajların içinde gıda ve su bırakılmamasıdır. Aynı zamanda etli yemekler sokak hayvanları için gönüllüler tarafından toplanmaktadır. Arkadaşlarımızdan etli yemeklerinizin içine kürdan ve peçete atmamalarını rica ediyoruz. Yemek atıklarında bu tarz çöplerin bulunması hayvanların yemesini zorlaştırıyor” dedi. Topluluk Başkanı Candar, projenin devamlılığı ve yaygınlaştırılması için üniversitenin tüm birimlerine gönüllü olarak destekte bulunabileceklerini söyledi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam