Bursa ve İstanbul'un yanı başında bir doğa harikası… | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 08:15
SON DAKİKA

Bursa ve İstanbul’un yanı başında bir doğa harikası…

İstanbul ve Bursa’da bulunan seyahat acentelerinin yıl boyunca hafta sonu etkinlikleri için rağbet ettiği Yalova yaylaları (Erikli ve Delmece yaylaları) 190 kilometrelik bir rota üzerinde yer alıyor.

reklam
Bursa ve İstanbul’un yanı başında bir doğa harikası…
Son Güncelleme :

27 Şubat 2019 - 11:54

reklam

Kestane, ıhlamur ve köknar ağaçlarının arasındaki ‘Seyir Yolu’nu takip eden doğa severler, Karlık, Erikli ve Delmece yaylalarıyla birlikte göl ve şelalelerden oluşan harika manzaralarla karşılaşıyor.

Yalova’nın Çınarcık ilçesi Teşvikiye Mahallesi kullanımındaki Erikli yaylası, denizden 600 metre yüksekte ve şehir merkezine de 27 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Köylüler tarafından kullanımı değerlendirilmeyen yayla piknikçiler, doğa yürüyüşçüleri ve kampçılar tarafından tercih ediliyor.

Yaylaya yakınlığıyla bilinen Çifte Şelaleler olarak da anılan Erikli Şelalesi manzara severlere görsel şölen sunuyor.

Erikli Yaylası’ndan sonra yola devam ettiğinizde ise biri küçük diğeri daha büyük iki göle, 3 kilometrelik bir yolculuk sonucu ulaşmak mümkün.

Dipsiz göller olarak bilinen bu göller aynı zamanda sakinlik arayan için kampçılar için de ‘tam yeri’ diyebiliriz.

Erikli Yaylası’ndan sonra ise 10 kilometrelik bir yolculuk sonrası Delmece Yaylası’na ulaşabiliyorsunuz.

Yaylada elektrik su mevcut ancak bir konaklama tesisi söz konusu değil. Yayla, aynı zamanda Armutlu ilçesindeki Selimiye Köyü’ne 28 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam