Bursa Yıldırım'da büyük ihmal! 5 yaşındaki çocuk az kalsın ölüyordu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 12:17
SON DAKİKA

Bursa Yıldırım’da büyük ihmal! 5 yaşındaki çocuk az kalsın ölüyordu

Bursa’da Yıldırım Belediyesi’nin Erikli Yüzme Havuzunda ölüme yol açabilecek bir ihmal yaşandığı ortaya çıktı. 5 yaşındaki bir çocuk havuzun yaklaşık 2 metre derinliğindeki havalandırma boşluğuna düştü. Sol bacağına 2 ayrı platin takılan ve ikinci kez ameliyata hazırlanan küçük çocuğun eski sağlığına kavuşup kavuşamayacağı henüz belli değil. Yıldırım Belediyesi’nin olaya kayıtsız kaldığı öğrenilirken, aile suç duyurusunda bulundu.

reklam
Bursa Yıldırım’da büyük ihmal! 5 yaşındaki çocuk az kalsın ölüyordu
Son Güncelleme :

04 Ekim 2019 - 13:25

reklam

Yıldırım Belediyesi’nin Erikli Mahallesi’nde bulunan yüzme havuzu korkunç bir olaya sahne oldu. 5 yaşındaki bir çocuk, yüzme havuzunun havalandırma ızgaralarından yaklaşık 2 metre aşağı düştü. Küçük çocuk ölümden şans eseri kurtuldu.

enbursa.com’un ulaştığı bilgilere göre, olay şöyle gerçekleşti:

‘2 METRELİK BOŞLUĞA DÜŞTÜ

5 yaşındaki Ömer F. D., annesi ve ablalarıyla birlikte 4 Temmuz 2019 tarihinde sabah saatlerinde Erikli Yüzme Havuzuna geldi. Kız kardeşleri havuzdayken, Ömer de kuzeniyle birlikte havuzun bahçesinde oynamaya başladı. O sırada havuzun havalandırma bölümünün üstünde bulunan demir ızgaralara basan çocuk, yaklaşık 2 metre aşağı düştü. Havalandırma ızgaraları da boşluktan Ömer’in üzerine düştü. O anlar güvenlik kamerasına da yansıdı.

Küçük çocuğun ağlama sesine koşan annesi, çevredeki bir şahsın yardımıyla Ömer’i 2 metrelik boşluktan güçlükle çıkararak, kendi imkanlarıyla Yüksek İhtisas Hastanesi’ne götürdü.

SAĞLIĞINA KAVUŞUP KAVUŞMAYACAĞI BELLİ DEĞİL

Sol bacağında ve diz kapağında kırıklar oluşan Ömer’in düştüğü bölümde bulunan demir parçaları ve camlar da vücudunda derin kesikler oluşmasına neden oldu. Hastanede ameliyata alınan Ömer’e bilekten dize kadar iki ayrı platin takıldı. Küçük çocuğun sol bacağı halen tümüyle alçıda tutuluyor. 5 yaşındaki çocuğun önümüzdeki günlerde ikinci kez ameliyata alınacağı belirtilirken, eski sağlığına kavuşup kavuşmayacağı da henüz bilinmiyor.

KABUSLAR GÖRÜYOR

Küçük Ömer’in olay nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığı, sürekli kabuslar görerek uykusundan uyandığı belirtildi.

ALEL ACELE KAPATTILAR

Ömer’in düştüğü havalandırma boşluğunun üzeri olayın ardından havuz çalışanları tarafından tahtalarla kapatılırken, aile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Havuz yetkililerinin olay sırasında en küçük bir yardımda dahi bulunmadığı iddia edilirken, Ömer’in ailesi Yıldırım Belediyesi, Erikli Yüzme Havuzu Müdürü, yüzme havuzu yetkilileri ve ilgili çalışanları hakkında “görevi ihmal ve ihmal sonucu yaralama” suçlarıyla şikayette bulundu.

Olayın ardından ailenin Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve diğer ilgililerle görüştüğü, ancak belediye yetkililerinin olaya karşı kayıtsız kaldığı öne sürüldü.

Konuyla ilgili savcılık soruşturması sürüyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam