Bursa'da akıl ve zeka oyunları final heyecanı başladı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 12:26
SON DAKİKA

Bursa’da akıl ve zeka oyunları final heyecanı başladı

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ülke genelinde gerçekleştirilen Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Şampiyonası’nın finali Bursa’da başladı.

reklam
Bursa’da akıl ve zeka oyunları final heyecanı başladı
Son Güncelleme :

01 Haziran 2019 - 8:47

reklam

Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Şampiyonası’nın Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve TAZOF Başkanı Av. Şaban Kurt’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasına “Hiç Bilen Bilmeyenle Bir Olur Mu?” sözü ile başlayan Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, “Bu etkinliğe katılan öğrencilerimiz bildiklerini arkadaşlarıyla paylaşacaklar. Bana göre katılan tüm öğrencilerimiz kazanmıştır. Öğrencilerimiz burada yarışmaktan ziyade önemli paylaşımlarda bulunacaklar. Öğrencilerimiz bu ülkenin gökkuşağıdır ve gökkuşağının güzelliği içinde barındırdığı farklı renklerden gelir. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi

Öğrencilerin heyecanının kendisine de yansıdığını ifade eden ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Genel Müdür Dr. Cem Gençoğlu, “Akıl, zekâ ve oyun uzun yıllar boyunca hep birbiriyle kavga ettirilmiştir. Aklı zekâdan, zekâyı akıldan ve her ikisini de oyundan ayırmak mümkün değildir. Her ikisini de oyunda bağımsız nitelendiriyoruz. Aslında oyunu da biraz küçümsüyoruz. Teknolojiyi kuran medeniyetler, bu üç kavramı yarıştırmak yerine birbiriyle ilişkilendiriyorlar. Akıl diğer iki unsuru da kapsayan, içinde duygu ve sabır barındıran bir kavramdır. Zekâ, biraz daha matematiksel bir kavramdır. Oyun ise bunların her birisini içerisinde kuşatan ve esasında bireyi geleceğe hazırlayan bir olgudur. Bunların üçünü birbirinden ayırdığınızda elinizde kuru bir bilgi kalır. Değerden yoksun kuru bilginin de Dünyada ve yaşamda hiçbir karşılığı yoktur. Einstein’in bir sözünde zeki olmanın gücü sadece bilgi değildir, biraz da hayal gücüdür der. Başarıyı yakalamak için dahiyane bir fikriniz olması yeterli değildir. Bunun için çalışmanız ve mücadele etmeniz gerekir. Bu tür etkinlikler de sabrı işbirliğini ve problem çözme becerilerini geliştirir.” dedi ve turnuvaya katılan öğrencileri tebrik etti.

Şampiyonanın açılışında konuşan ve finalde 65 farklı ilden 750 öğretmen ve öğrenciyi misafir etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Öğrencilerimiz kültür ve tarih mozaiği olan şehrimizde geçmişi görecekler, bugünü yaşayacaklar ve turnuvanın finalinde birlik beraberliğin en güzel bir örneğini sergileyecekler. Bizler, istikbalimiz olan gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 vizyonunu gerçekleştirme noktasında ülkenin geleceğine dair umutla bakmamızı sağlayacaklar.” dedi. 

Turnuvaya katılan öğrencilere seslenen Dülger, “Ülkenin değişik kentlerinde gerçekleştirilen müsabakalar neticesinde finale katılma hakkı elde ettiniz. Turnuvanın formatı gereği burada da bir derecelendirme yapılacak. Şunu belirtmek isterim ki, burada olamayan öğrencilerimiz dâhil olmak üzere bu turnuvaya katılmak, birlik ve beraberlik içerisinde zaman geçirmek ve burada kurulan dostlukların devam etmesini sağlamak bizler için en önemli olandır. Ülke genelinde turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyorum.” Dedi ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Bursa’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden TOZOF Başkanı Av. Şaban Kurt, “İki yılda 150 bin çocukla programlar düzenledik. Bu yıl Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasının ikincisini düzenliyoruz. Bu Organizasyon, sivil toplum ile kamu kuruluşlarının işbirliğine önemli ve güzel bir örnek teşkil ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada yarışmak önemlidir ama bizce oyun daha önemlidir. Oynarken her şeyi öğrenebilirsiniz. Bizler de öğrencilerimizle beraber öğreniyoruz ve hep birlikte öğrenmeye devam edeceğiz. Bu yarışmanın kaybedeni yok. Katılan herkes kazandı.” dedi.  

Konuşmaların ardından finalde mücadele eden öğrencilere moral ve destek veren protokol, öğrencileri bekleyen velilere düzenlenen etkinliklere katılarak velilerle birlikte eğlenceli anlar yaşadı.

Merinos AKKM’de gerçekleştirilen bu önemli organizasyonda 65 ilden 750 öğrenci ve danışman öğretmen yer alıyor. 9-14 Yaş aralığındaki öğrencilerin katıldığı Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Şampiyonası Mangala, Q-Bıtz, Equılıbrıo, Pentago, Kulamı, Reversi, Mangala ve Pentago olmak üzere sekiz kategoride yapılıyor. 2018 Aralık ayında başlayan süreç Bursa’da son bulacak. Kendi illerinde dereceye gire öğrenciler Bursa’daki finalde Türkiye Şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele verecek.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam