Bursa'da Bozbey Erzurumlular yüzünden kaybetmiş! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 06:53
SON DAKİKA

Bursa’da Bozbey Erzurumlular yüzünden kaybetmiş!

Yerel seçimlerin üzerinden 6 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen CHP Bursa’da seçim yenilgisinin sonuçları tartışılmaya devam ediyor. CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un seçim sonucuyla ilgili son yorumu bir hayli dikkat çekiciydi.

reklam
Bursa’da Bozbey Erzurumlular yüzünden kaybetmiş!
Son Güncelleme :

19 Ekim 2019 - 10:10

reklam

AS TV’de Sönmez Medya Buluşmaları’nın konuğu olan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, yerel seçim sonuçlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Bursa Hakimiyet gazetesi Yazarı Namık Göz’ün aktardığına göre, Akkuş, ilk kez farklı bir değerlendirme yaparak, seçimin kaybedilmesinde en büyük rolü Erzurum’dan Bursa’ya göçe bağladı.

Bursa’nın muhafazakar bir kent olduğunu ve kente gelen göçlerin ilk sırasında AK Parti’nin yüzde 80 oy aldığı Erzurum’un yer aldığını belirten Akkuş, şunları söyledi:

“Bu sosyolojik sonuç 16 Nisan 2017 referandumunu da etkiledi. Referandumda İstanbul, Ankara, Antalya, Edirne, Mersin’de hayır çıkmasına rağmen Bursa’da yüzde 53 oranında evet oyu verildi. O yüzden Bursa’yı kişiselleştirmeden, il başkanlığı ve aday arasında bir sürtüşme olmadan, doğru tahlil etmek lazım. Bunların sosyolojik nedenleri oturup konuşmak gerekir. Bursa’da referandumda hayır çıksaydı, o zaman konuşulabilirdi. ‘Bursa’dan hayır çıktı başkan gereğini yapmadı’ denilebilirdi. O zaman ben de il başkanı olarak gereğini yapardım.”

“Bozbey bizim değerimizdir. 4 dönem Nilüfer başkanlığının ardından milletvekilleri, parti örgütünde hiçbir sorun olmadan aday olmuştur. Bu 81 ilin hiçbirinde görülmedi. Tüm örgütün desteklediği adaydı. Seçimi kazanırız değil, kazanma ihtimalimiz olan bir adaydı. O da üzerine düşeni yapmasına rağmen olmadı.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam