Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (28 Kasım 2018 Çarşamba) | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 12:19
SON DAKİKA

Bursa’da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (28 Kasım 2018 Çarşamba)

Bursa’da bugün sıcaklık lodosun da etkisiyle en yüksek 17 derece ölçülüyor. Hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. Meteoroloji yetkilileri uyardı: Yarın kuvvetli yağmur kenti etkisi altına alacak.

reklam
Bursa’da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (28 Kasım 2018 Çarşamba)
Son Güncelleme :

30 Kasım 2018 - 10:35

reklam

Bursalılar meteorolojiden uyarı geldi! 

Bugün sıcaklık lodosun da etkisiyle en yüksek 17 derece ölçülmekte. Hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.

Yarınaysa dikkat! Kuvvetli yağmur kenti etkisi altına alacak. Sıcaklık da 7 derece birden düşerek 10 derece dolaylarında ölçülecek.

Bursa’da cuma ve cumartesi de 10 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı. Yine yağmur etkili olacak. 

Yağışlı hava pazar kenti terk ediyor. Sıcaklıksa 13 derece beklenmekte. 

Öte yandan Uludağ’da perşembe, cuma, cumartesi kar yağışı var! 

İŞTE BURSA’NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU! 

BURSA’NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden sonra Trakya’da karlakarışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de kuvvetli, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4, Trakya’da 4 ila 8 derece azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, öğle saatlerinden sonra Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette; Marmara’nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor..

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara’nın batısında kuzey ve kuzeydoğu, Ege ve Batı Akdeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra Trakya’nın yer yer karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında kuvvetli, Çanakkale çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın zamanla batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam